nieuws

School en medeleerlingen bedreigd na zelfmoord gepeste Tharukshan

School en medeleerlingen bedreigd na zelfmoord gepeste Tharukshan

Het Grotiuscollege in Heerlen is bedreigd nadat bekend werd dat de vijftienjarige Tharukshan Selvam zelfmoord heeft gepleegd als gevolg van pesterijen.

| Marloes van Wijnen

Ook leerlingen zouden bedreigingen hebben ontvangen.

Lees ook
Jongen (15) pleegt zelfmoord na pesterijen

Bedreigd
Directeur Frank Schings van de scholenkoepel LVO Parkstad, waar ook het Grotiuscollege – de school waar Tharukshan op zat – onderdeel van is, laat weten dat de school en leerlingen bedreigd zijn. Ook de politie van Limburg spreekt van bedreigingen.

Rouw en verwerking
Schings wil dat er een onderzoek wordt gestart naar de pesterijen. Dat onderzoek moet zich volgens hem voornamelijk richten op het werk van hulpinstanties en of er daadwerkelijk genoeg gedaan is om de zelfmoord te voorkomen. “Het is nu even tijd voor rouw en verwerking voor iedereen die er mee te maken heeft”, zegt Schings tegen RTL Nieuws. “Ook leerlingen en collega’s zijn geschokt.”

Lees ook
Zussen gepeste Tharukshan: ‘Hij wilde ons niet verdrietig maken dus zei niks’

Cyberpesten
Met anonieme accounts op social media, zoals Instagram, plaatsten de pesters foto’s onder de naam van Tharukshan. Daarnaast werd de jongen online uitgescholden. Zeven weken geleden kwamen de zussen van Tharukshan erachter dat hun broer werd gepest. Toen deed hij een eerste zelfmoordpoging. Op de laatste dag van de kerstvakantie nam Tharukshan zijn besluit en stapte op vijftienjarige leeftijd uit het leven. Op de website van de school is een condoleanceregister geopend.

‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113Online.nl

NIEUWS

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser