Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Zeker twee doden en elf gewonden bij schietpartij in Straatsburg

Zeker twee doden en elf gewonden bij schietpartij in Straatsburg

In het centrum van Straatsburg in Frankrijk is vanavond een schietpartij geweest. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen en er zijn minstens elf mensen gewond geraakt. De politie gaat uit van een terroristische daad.

| Elisa Heisen

De schutter is volgens de Franse politie nog op de vlucht.

Straatsburg

De schietpartij vond rond 20.00 uur plaats. De schutter zou volgens Franse media het vuur hebben geopend in de rue des Grandes-Arcades in het stadscentrum. Daar raakten twee mensen gewond. Daarop vluchtte de dader naar de Grand’Rue, waar nog meer schoten werden gehoord. De schietpartij was in de buurt van een kerstmarkt.

Klopjacht

De politie heeft de schutter inmiddels geïdentificeerd en maakt jacht op hem. De dader is een bekende van de politie in verband met criminele activiteiten. Volgens Franse media zou de schutter zich hebben verschanst in een appartement.

Afgesloten

Het centrum van Straatsburg is inmiddels afgesloten door de politie. Ook het Europees Parlement is volledig afgesloten: niemand mag erin of eruit. Werknemers werden gewaarschuwd via een bericht naar hun mobiele telefoon.

Binnen blijven

Op social media gaan filmpjes rond waarop te zien is hoe mensen kort na het incident gillend door de straten rennen om te vluchten. Inmiddels zijn de straten helemaal leeg. Veel mensen schuilen in restaurants, cafés of in een hotel. Het Franse Ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een “serieus incident” en roept via Twitter de inwoners van Straatsburg op om binnen te blijven.

President ingelicht

De Franse president Emmanuel Macron is ingelicht over de schietpartij in de stad in het noordoosten van Frankrijk. De minister van Binnenlandse Zaken is op weg naar Straatsburg, meldt het kantoor van Macron.

NIEUWS | UPDATE | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser