Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Bedrijf wil schade repareren voor redders van onwel geworden automobilist

Bedrijf wil schade repareren voor redders van onwel geworden automobilist

Een autoschadebedrijf wil de bestuurders die maandag een onwel geworden man op de snelweg hebben gered, graag helpen met het repareren van hun auto’s.

| Jorieke van Noorloos

“Als je zo’n heldendaad verricht, vind ik dat je dit verdient”, vertelt een medewerker van het bedrijf, dat anoniem wil blijven om fraude te voorkomen, aan NH Nieuws. “Daarom willen we de opgelopen schade graag repareren.”

Onwel

Door snel ingrijpen hebben automobilisten maandag op de snelweg bij Amsterdam een mogelijk ernstig ongeval weten te voorkomen. Een man raakte op de A5 van Amsterdam naar Schiphol onwel achter het stuur. Andere weggebruikers wisten zijn auto tot stilstand te brengen met behulp van hun voertuigen.

Erger voorkomen

“De bestuurder reed eerst tegen een bus en daarna raakte hij met zijn auto de linker en rechter vangrail”, aldus een politiewoordvoerder. Enkele andere automobilisten zagen dat gebeuren en gingen voor hem rijden. Door opzettelijk tegen de auto van de man aan te rijden, lieten ze de wagen snelheid verminderen en konden ze erger voorkomen.

Lees ook
‘Snelwegheld’ die bewusteloze man redde: ‘Hij zat schuimbekkend in de auto’

Crowdfunding

Het autoschadebedrijf heeft al contact opgenomen met de automobilisten. Een van hen zegt erover: “Blijkbaar zijn er nog goede mensen die elkaar gewoon willen helpen. Ik zag gisteren ook al reacties van mensen die een crowdfunding wilden beginnen om de schade te betalen. Zo kan het dus ook.” Zelf had hij het al geprobeerd bij zijn verzekering, maar die deden iets minder makkelijk. “Al dat zakelijke gedoe met die verzekeringen… Kom op man!”

Heldensamenwerking

“De man is naar het ziekenhuis gebracht. Hij was op dat moment aanspreekbaar.” Volgens de politie hebben de weggebruikers die te hulp schoten een heldendaad verricht. “Heel mooi om te zien hoe deze helden samenwerkten”, reageert Rijkswaterstaat.

Lees ook
Automobilisten voorkomen met ‘heldendaad’ ongeval op snelweg bij Amsterdam

NIEUWS

Bron: NH Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser