Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Slachtoffer vertelt over 'sceptische blikken' van politieagenten na aangifte tegen tantramasseur

Slachtoffer vertelt over 'sceptische blikken' van politieagenten na aangifte tegen tantramasseur

Meldpunt Tantra Misbruik kreeg het afgelopen half jaar bijna honderd klachten over seksueel misbruik. Maar uit het rapport dat het meldpunt publiceerde, blijkt dat de politie slachtoffers ontmoedigt om aangifte te doen.

| Raounak Khaddari

De NOS sprak met Katie die werd misbruikt door een tantramasseur.

Lees ook
Meldpunt ontvangt bijna honderd klachten over seksueel misbruik door tantramasseurs

Meer dan een massage

Het slachtoffer vertelt dat de masseur wel goed was in het geven van de massage “maar er zijn uiteindelijk meer dingen gebeurd”. Ze vertelt in de video dat er zelfs sprake is geweest van “volledige penetratie”.

Sceptische blikken

Toen Katie aangifte wilde doen, kreeg ze “sceptische blikken” van twee agenten. Dat terwijl het slachtoffer duidelijk maakte dat ze niet uit is op een schadevergoeding of op een gevangenisstraf. “Ik wil alleen maar één ding: dat hij een beroepsverbod krijgt.”

Misbruik

Eén van de oprichters van het meldpunt Tantra Misbruik, Caroline Franssen, vertelde eerder dat vrouwen die naar een tantramasseur gaan vaak een verleden hebben van misbruik. Zo hopen ze van hun seksuele blokkades af te komen. Maar omdat tantramasseur zo’n vaag beroep is, is er geen controle. “Dus als ze je iets aandoen, kun je nergens terecht”, zegt Franssen.

Waarschuwing

Met het meldpunt is de omvang van het probleem in kaart gebracht en de oprichters hopen dat vrouwen hiermee zijn gewaarschuwd. “Ga naar een goede seksuoloog, uit de reguliere hulpverlening. Iemand met een diploma, die is aangesloten bij een beroepsvereniging, en die zijn broek aan houdt.”

NIEUWS

Bron: NOS | Foto: Getty images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser