nieuws

Ongeneeslijke zieke Sara (3) heeft geweldige verjaardag dankzij honderden kaartjes

Ongeneeslijke zieke Sara (3) heeft geweldige verjaardag dankzij honderden kaartjes

Vorige week riep stichting Voor Sara op een kaartje te sturen naar de – vandaag jarige – Sara (3) die lijdt aan de spierziekte MDC1A. Wat blijkt? Het meisje heeft meer dan zeshonderd kaarten gekregen. 

| Maaike van de Graaf

En daarmee heeft ze vandaag een geweldige verjaardag.

Lees ook
Stuur Sara (bijna 3) een verjaardagskaartje in de strijd tegen haar ongeneeslijke spierziekte

Een kaartje voor Sara

Precies een week geleden schreven we over hoe we de inmiddels drie jaar oude Sara een onvergetelijke verjaardag konden bezorgen. Dat was namelijk door het sturen van een kaartje, dat tegelijk een donatie is aan de stichting die strijdt voor medisch onderzoek naar zeldzame spierziekten. De vader van Sara, Bram, wilde namelijk het leven van Sara vieren. Dat blijkt gelukt.

Meer dan zeshonderd

Vanmorgen kregen we bericht van de moeder van Sara, Emine, dat haar dochter al meer dan zeshonderd verjaardagskaartjes heeft ontvangen. “Het is een enorm succes en dat is zo geweldig en zo mooi om te zien”, laat ze weten. “Dat raakt ons echt.”

Spierziekte

De spierziekte die Sara heeft – MDC1A – maakt de spieren zwakker. In Nederland lijden zo’n vijftien tot twintig kinderen aan deze ziekte. Hun levensverwachting is niet hoog. Vooral de pubertijd, maar ook de kinderjaren zijn erg onzeker. In het ergste geval overlijden kinderen al in hun eerste jaar. Extra blij zijn de ouders van Sara dus dat er zoveel donaties zijn binnengekomen. Daarmee kan verder onderzoek worden gedaan naar de oplossing van ongeveer twintig soorten spierziekten.

Sara is écht jarig: 

Vader Bram met Sara, toen ze jonger was:

NIEUWS | BEKEND | GEZOND

Bron: Stichting Voor Sara | Foto: Stichting Voor Sara

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser