nieuws

Sanne Hans over haar app voor stotteraars: 'Een stúk leuker dan spraakles'

Sanne Hans over haar app voor stotteraars: 'Een stúk leuker dan spraakles'

Deze week lanceerde zangeres Sanne Hans, ook bekend als Miss Montreal, een rap-app voor stotteraars. De app moet spraakoefeningen leuker maken én het zelfvertrouwen boosten.

| Boris Lemereis

Wij belden met Sanne.

Lees ook
Tranen met tuiten: Sanne Hans zingt voor én over vader en dochter

Raps
Sanne twijfelde niet toen ze door Vodafone werd gevraagd of ze nog ideeën had voor een app voor stotteraars. Ze liep al een tijdje met een idee rond, vertelt ze. De app ‘Get The Flow’ bevat verschillende oefeningen en raps waar de gebruiker van de app aan mee kan doen. Hij is ontwikkeld in samenwerking met Vodafone en de Nederlandse Federatie Stotteren. De raps zijn geschreven door bekende rappers als Broederliefde, Sevn Alias, Kevin, Soufiane Eddyani, Jairzinho en Ali B.

Flow
Dat stotteraars vloeiend kunnen zingen wisten we al langer, maar werkt dat ook bij rappen? Volgens Sanne wel. “Je gebruikt hetzelfde creatieve deel van je brein. Je bent iets anders met je ademhaling bezig, en komt op den duur in een bepaalde flow terecht.” Zelf gebruikt ze rap wel eens in haar dagelijks taalgebruik. “Stel, ik ben heel moe, dan ga ik een bepaald ritme praten. Dat helpt mij op zo’n moment. En als míj dat nou helpt, denk ik dat iedereen het helpt.”

Sanne liet gisteren in RTL Late Night zien hoe dat werkt:

Hartstikke hip
Het belangrijkste van de app is dat het leuk is. Dat was wel anders toen Sanne vroeger naar spraakles ging. “Je moest dan een halfuur voorlezen uit een boek, of van kaartjes. Dat is niet wat een kind op een vrije middag wil doen. Daarom ben ik zo blij met de app. Je doet exact dezelfde oefeningen, maar dan op je telefoon. Dat is hip, én rap is natuurlijk hartstikke hip.”

Lees ook
Lief: Douwe Bob helpt stotterende Mattijs zijn stem te vinden in ‘OverWinnaars’

Leuke reacties
Ook is Sanne erg blij met de aandacht voor de app. “Ik kreeg heel veel reacties, ook veel van volwassenen. Het is leuk dat er zoveel mensen op een positieve manier met taal bezig willen zijn. En wat ook mooi is: een aantal logopedisten heeft al aangegeven de app te willen gebruiken in de logopedieles.”

Telefoonrekening
Of Sanne nog een ander doel voor stotteraars heeft? “Ja, een speciaal telefoonabonnement. Want de kosten voor gesprekken lopen behoorlijk op, kan ik je vertellen.”

Bekijk hieronder een filmpje waarin Mitch de moeilijke ‘eindbaas’-tekst van Ali B rapt. De app kun je hier downloaden.

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | TECH

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser