Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Sandra (45) heeft een gezin met zes kinderen: 'We kozen bewust voor niet nog een kind'

Vorige week vertelde Annemarie (47) in onze rubriek ‘Werpsterren‘ over het taboe rondom grote gezinnen. Sandra (45) heeft een gezin met zes kinderen, maar zegt juist nergens last van te hebben.

| Raounak Khaddari

“Het is vooral heel gezellig, zo’n groot gezin”, vertelt Sandra Hennep aan LINDAnieuws.

Lees ook
Annemarie heeft zeven kinderen, maar vindt een tweeling het zwaarst: ‘Bijna onmenselijk’

‘Cadeaukinderen’

Hennep heeft zelf twee kinderen van negen en veertien jaar. Toen ze samen ging wonen met haar partner Stanley (49) kwamen daar vier kinderen van hem bij. “In totaal hebben we een samengesteld gezin met zes kinderen, maar niemand noemt elkaar stiefkind, stiefzus of stiefmoeder. Dat vinden we te negatief. Ik ben cadeaumoeder en zij zijn mijn cadeaukinderen.”

Grote impact

“Van een gezin met twee naar zes kinderen heeft grote impact”, vertelt de moeder. “Ik zat ineens weer in de luiers.” De tweeling van haar partner was drie jaar oud toen ze gingen samenwonen. “Mijn kinderen waren al zindelijk en gingen naar de basisschool, terwijl de tweeling nog luiers droeg en naar de peuterspeelzaal moest worden gebracht. Je hebt er een fulltimebaan aan zorg bij. Maar het is wel positief. De kinderen waren allemaal gelijk dol op elkaar.”

Taboe

Als we Sandra vragen of ze ook te maken heeft met vooroordelen of taboes rondom het hebben van grote gezinnen is ze stellig: “Nee, daar heb ik nooit mee te maken.” Volgens de moeder heeft die stigmatisering veelal te maken met de beelden uit de media. “Je ziet weleens in video’s dat mensen niet genoeg tijd hebben voor hun kinderen of het financieel niet redden, maar dat is bij ons niet het geval. Mijn man en ik werken allebei en hebben het voordeel dat we vanuit huis kunnen werken. Dat werkt wel mee in het managen van het huishouden.”

Nóg een kind?

Maar nog een kind, dat ziet Sandra niet zitten. “We hebben dat wel overwogen, want we wilden ook graag een kind van ons allebei. Toch hebben we dat na een goed gesprek niet gedaan. Ik ben al op leeftijd en de kans op een ongezond kind is daarmee ook groter. We dachten ook: we hebben al zes gezonde kinderen, laten we het risico maar niet nemen.”

De man van Sandra samen met vijf van hun zes kinderen:
Sandra met groot gezin

In bovenstaande video zie je Shalom. Zij heeft acht kinderen en vertelt daarover in de LINDA.tv-serie Wat Schaft de Pot?
Meer video’s? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | KINDEREN | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Sandra Hennep

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Annet de RuiterAnnet de Ruiter

Helemaal super, 6 kinderen! Ik geniet er dagelijks van. Maar als moeder kan je niet ziek worden. En helaas heb je dat niet voor het zeggen. Het verdriet is dan ook maal 6.. Geniet elke dag!

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser