nieuws

Russische Burger King gaat weer de mist in met smakeloze WK-actie

Russische Burger King gaat weer de mist in met smakeloze WK-actie

De Russische Burger King heeft een onlangs verschenen campagne vrijwel meteen weer ingetrokken. De fastfoodketen kreeg bakken kritiek op de actievoorwaarden.

| Marloes van Wijnen

Daarin stond dat vrouwen kans maakten op levenslang gratis hamburgers als ze zwanger raakten van een WK-voetballer.

Lees ook
Naar: slechtzienden met geleidehond geweigerd bij Burger King

‘Lollig’

Ook zouden vrouwen drie miljoen Russische roebels (ruim vierduizend euro) ontvangen als een voetballer hen zou bezwangeren. Het WK vindt momenteel plaats in Rusland en daar dacht de Burger King ‘lollig’ op in te haken. Dat pakte echter iets anders uit: de actie kreeg bakken kritiek.

Burger King zegt sorry

De keten besloot als reactie daarop de campagne direct offline te halen. Ook liet het burgerrestaurant weten spijt te hebben van de actie. Op het Russische social media platform VK heeft de keten in een statement laten weten alle content rondom de actie te hebben verwijderd, maar dat bleek een tikkeltje te laat: oplettende lezers maakten direct schermafbeeldingen van de actie.

Eerdere misstap

Het is niet de eerste keer dat de Russische Burger King de mist in gaat met een campagne. Een jaar geleden gebruikte het fastfoodbedrijf het beeld van de tiener Diana Shurygina, die verkracht was op een huisfeestje, in een campagne. Die actie stond ook in het teken van gratis burgers, namelijk twee halen, één betalen.

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Burger King (via VK) | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser