nieuws

Roos Schlikker over openhartige LINDA.-hoofdredacteur: 'Niemand is Superman'

Roos Schlikker over openhartige LINDA.-hoofdredacteur: 'Niemand is Superman'

Als het erg goed gaat met je bedrijf, kun je de hele tijd schreeuwen hoe geweldig het gaat. Maar het is ook goed om de prijs te benoemen die je daarvoor betaalt, schrijft Roos Schlikker.

| Boris Lemereis

Met die woorden besteedt de columnist op Franska.nl aandacht aan een openhartig interview met LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl.

Lees ook
Onze Linda en Jildou in Opzij’s Top 100 van invloedrijkste vrouwen

Mijnenveld
Dat interview verscheen vorige week online. In het artikel vertelt Jildou openhartig over de ‘pas op de plaats’ die LINDA. en zij dit jaar maken. Jildou liep zelf enkele jaren geleden tegen een burn-out aan.

Redactie
Ook op haar redactie is het risico daarop aanwezig, zegt Jildou. “We nemen alleen mensen aan die het graag goed willen doen, altijd maar doorgaan en geen ‘nee’ kunnen zeggen. We geven ze veel verantwoordelijkheid. Daar zagen we tot voor kort niets verkeerds in, totdat de een na de ander omviel. We hadden een mijnenveld aangelegd voor het krijgen van een burn-out.”

Rust in de tent
Er moet dus worden gewerkt aan een beetje ‘rust in de tent’, is de conclusie. Volgens haar moet er worden gestreefd naar een omgeving waarin “medewerkers weer ruimte hebben om hun tanden te zetten in iets nieuws. Waarin er vertrouwen is, een zekere relaxedheid, duidelijkheid en rust.”

Superman
Roos Schlikker prijst Jildous visie. De openheid raakt haar, schrijft ze. ‘Bij een succesnummer is de neiging groot alleen maar te benoemen hoe geweeeeeeldig het gaat. Succes heeft echter soms een prijs. Jildou heeft het lef die prijs te benoemen en zo te proberen openhartiger te zijn over werkdruk en balans in je leven. Niemand is immers Superman, ook bij LINDA. niet.”

NIEUWS | BEKEND

Bron: Franska | Foto: LINDA.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser