nieuws

Dat wordt nu officieel buiten kleumen: rookruimtes in horeca dicht

Dat wordt nu officieel buiten kleumen: rookruimtes in horeca dicht

De tijd van even het rookhok inschieten tijdens het uitgaan, is voorbij: het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag bepaald dat rookruimtes binnen horecabedrijven niet meer zijn toegestaan. 

| Marlon Achteresch

Balen voor de rokers én de horecabedrijven.

Lees ook
‘Rokers vaak minder aantrekkelijk’, blijkt uit onderzoek

Slot

Een algeheel rookverbod binnen de horeca geldt al sinds 1 juli 2008. Waar – na dit verbod – elke horecagelegenheid als de bliksem een rookruimte aanbracht, is het nu over met de pret. Er gaat officieel een slot op de speciale rookruimtes.

Clean Air Nederland

De niet-rokersvereniging CAN (Clean Air Nederland) is in het gelijk gesteld door het gerechtshof. De uitzondering voor rookruimtes komt niet overeen met regels die zijn afgesproken met betrekking tot tabaksgebruik met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De voorzitter van de CAN, Tom Voeten, is tevreden dat de hele horeca nu rookvrij is en alleen op terrassen – oftewel publieke ruimtes – gerookt mag worden.

Zie hier hoe Iris onderzoekt wat Nederland vindt van vrouwen die roken tijdens zwangerschap. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | GEZOND | LIFESTYLE

Bron: RTL nieuws | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser