Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Rock-'n-roll-legende Chuck Berry (90) overleden

Rock-'n-roll-legende Chuck Berry (90) overleden

De Amerikaanse rock-‘n-roll-legende Chuck Berry is gisteren op negentigjarige leeftijd overleden. De muzikant werd door hulpverleners na een telefoontje bewusteloos gevonden.

| Steve van Velzen

Reanimatie baatte niet, meldde de lokale politie in een verklaring op Facebook.

Lees ook
Bekend Nederland neemt afscheid van ‘onwerkelijk goede actrice’ Kitty Courbouis

Doodsoorzaak onbekend
“We moeten helaas bevestigen dat Edward Anderson Berry Sr., beter bekend als de legendarische muzikant Chuck Berry, is overleden”, aldus de politie in St. Charles County, dat vlak buiten St. Louis ligt. Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

Rock-‘n-roll
Charles Edward Anderson Berry was een van de beroemdste muzikanten uit het rock-‘n-roll-tijdperk. Hij had onder andere hits als Johnny B. Goode, Maybellene en Roll over Beethoven. Berry trad tijdens zijn loopbaan ook meerdere keren op in Nederland. Dat deed hij onder meer in 2008, tijdens een Europese tournee.

Nieuw album
De artiest zorgde op zijn negentigste verjaardag nog voor een verrassing door aan te kondigen in 2017 met een nieuw album te komen. Het zou de eerste keer in 38 jaar zijn dat een nieuwe plaat van Berry zou verschijnen. Het album CHUCK was bedoeld als eerbetoon aan zijn vrouw Themetta Berry, met wie de artiest 68 jaar was getrouwd.

Twitter
Fans van de muzikant reageerden op zijn overlijden via Twitter, waar Berry onder meer “dé poëet van de rock-‘n-roll” en een “rocklegende van ongekende klasse” werd genoemd. “Wat een icoon! Rust zacht”, schreef DJ Giel Beelen. Gerard Ekdom sprak over “één van de grondleggers van de rock-‘n-roll”.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | IN MEMORIAM

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser