Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Restaurantgast overdondert medewerkers met 2000 dollar fooi

Restaurantgast overdondert medewerkers met 2000 dollar fooi

Medewerkers van restaurant Boka in Chicago wisten niet wat ze meemaakten toen een gast afgelopen zondag de keuken binnenliep. De man was zó tevreden met zijn bezoek, dat hij hen verraste met en enórme fooi.

| Justine Wouterson

Ene Mike uit Seattle betaalde bovenop zijn rekening van 769 dollar, omgerekend 615 euro, maar liefst 2000 dollar fooi, zo’n 1614 euro.

Lees ook
Van niks tot een kwart van de rekening: zo geef je fooi op vakantie

Gouden diner

In eerste instantie legde Mike zo’n 300 dollar, 242 euro, fooi op tafel. Maar hij was zó aan het nagenieten van het heerlijke eten en de fijne service van het restaurant, dat hij besloot dat die 300 dollar de lading niet dekte. Hij liep daarom naar de keuken, waar hij elk van de zeventien medewerkers nog eens honderd dollar overhandigde. “Het was de beste service en de beste maaltijd die ik ooit heb gehad”, zou hij hebben gezegd.

‘Het was geweldig’

Op Instagram plaatste het restaurant, dat in het bezit is van één Michelinster, een foto van het personeel en de gulle gever. Aan de Chicago Tribune vertelt Boka-manager Jon Leopold: “Het was geweldig en gebeurde zo onverwachts. Het gaat niet alleen om het geld, maar ook om de tijd die hij spendeerde in de keuken en de dingen die hij tegen de medewerkers zei. Over hoe geweldig de maaltijd was en hoe belangrijk het is voor de koks om te blijven doen wat ze doen.”

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: Chicago Tribune | Foto: Instagram - Boka

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser