nieuws

Record aantal kijkers WIDM: dit zijn de eerste theorieën

Record aantal kijkers WIDM: dit zijn de eerste theorieën

Het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol?’ is gisteravond met een record begonnen: ruim 2,9 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering, die – op z’n zachtst gezegd – een verrassend einde had.

| Merel Boudrie

Verrassend en pijnlijk tegelijk.

Lees ook
Hoe ontmasker je de Mol? 6 x tips van oud-winnaar Tim Hofman

Record
Volgens Stichting KijkOnderzoek was de eerste aflevering de best bekeken seizoensstart ooit. Tot dusver stond het record op de start van het vijftiende seizoen, twee jaar geleden, toen 2,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd zaten. Vorig jaar schakelden dik 2,1 miljoen mensen in. Ook het ‘napraten’ over de eerste aflevering in ‘Moltalk’ trok weer veel kijkers: 828.000 mensen.

Gaan we weer
Het fanatisme zit er bij de Molloten al vanaf de eerste aflevering goed in. Als vanouds is er weer een overvloed aan aanwijzingen en theorieën die naar de Mol zouden leiden. Neem het shirt van Diederik: is het een (heel opvallende) hint naar de Mol? En ‘onze’ Roos Schlikker zit wel écht opvallend veel aan haar neus, vinden de fanatieke kijkers. Een typisch ‘bedriegerssignaal’.

Benieuwd naar de theorieën die de ronde doen? We zetten er een paar op een rij.

Eerste afvaller
Na alle deelnemers te hebben leren kennen en hun tactieken te hebben doorgesproken, is daar alweer het moment voor de eerste afvaller. En dat ging bést lullig: samen met drie anderen had deze persoon een vrijstellingsmunt bemachtigd. Als ze deze munt terug zouden geven zouden ze allemaal door mogen naar de volgende aflevering, maar alléén als ze dit alle vier zouden doen. Je voelt ‘m al aankomen… De eerste afvaller is een feit.

Bekijk de aflevering hier terug.

NIEUWS | FRAGMENT GEMIST

Bron: LINDAnieuws | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser