Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Deskundigen beweren dat Sharleyne nog leefde toen ze van tien hoog naar beneden viel

Deskundigen beweren dat Sharleyne nog leefde toen ze van tien hoog naar beneden viel

In juni 2015 werd Sharleyne (8) dood gevonden onderaan een flat in Hoogeveen, waar zij en haar moeder woonden. Moeder Hélène J. (38) legt vandaag in de rechtbank in Assen haar verklaring af.

| Boris Lemereis

Twee pathologen van het Nederlands Forensisch Instituut beweren dat Sharleyne nog leefde toen zij van tien hoog naar beneden viel.

Lees ook
Openbaar Ministerie verdenkt moeder Sharleyne (8) van wurgen dochter

‘Gewurgd of niet?’

De deskundigen sluiten daarmee uit dat het meisje eerst is gewurgd en in levenloze toestand naar beneden is gegooid. Een andere deskundige, een forensisch arts, stelde eerder dat Sharleyne letsel vertoonde dat niet kan zijn ontstaan door de val. Tegen de rechtbank in Assen zei hij dat er “geen harde argumenten” zijn om te stellen dat het meisje in leven was toen ze viel. De rechtbank hoort vandaag alle drie de deskundigen.

Emotioneel

De zaak begon vanochtend met hevig protest van J. tegen microfoons van media op de tafel van de rechtbank. J. zegt dat ze niet serieus wordt genomen door de voorzitter. De rechtbank heeft de zitting kort moeten schorsen, maar inmiddels gaat de zaak weer verder. De microfoons waren overigens alleen bij de opening van de rechtszaak in de zaal. Op Twitter beschrijven aanwezigen de moeder van Sharleyne als ‘emotioneel’.

Vader

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt J. ervan dat zij haar dochter heeft gedood, maar had daarvoor aanvankelijk onvoldoende bewijs. Een klachtprocedure van de vader van Sharleyne leidde alsnog tot vervolging. Ook hij is vandaag aanwezig bij de zaak.

Vooronderzoek

Sharleyne en haar moeder woonden op de tiende verdieping van de flat. J. ontkent dat zij haar dochter naar beneden heeft geduwd of gegooid. Zij zei in tranen dat zij zich voelt “weggezet als moordenaar”. J. heeft tijdens het vooronderzoek beperkt verklaard en vaak gezwegen. Zij heeft de rechtbank laten weten dat ze vragen wil beantwoorden.

Volledig in paniek

Aan het begin van het verhoor vertelde ze dat ze tijdens de bewuste nacht merkte dat een balkondeur van de woning openstond. Haar dochter bleek niet meer in de woning te zijn. Toen zij over de balustrade naar beneden keek, zag zij Sharleyne beneden liggen, verklaarde zij. “Toen ben ik volledig in paniek geraakt.”

NIEUWS | UPDATE

Bron: ANP / Twitter | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser