nieuws

Rechter in Utrecht bepaalt dat Armeense moeder en kinderen mogen worden uitgezet

Rechter in Utrecht bepaalt dat Armeense moeder en kinderen mogen worden uitgezet

De kinderen Lily (11) en Howick (12) en hun moeder uit Amersfoort mogen worden uitgezet naar Armenië. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht besloten.

| Lisa Koetsenruijter

Het gezin had om een verbod gevraagd, maar de rechter heeft al hun bezwaren afgewezen.

Lees ook
Rotterdamse politie ontvangt zo’n 35 tips over vondst overleden baby

Bezwaren
De redenen van hun vraag: moeder en kinderen zouden gescheiden worden uitgezet, en er zou meer onderzoek nodig zijn naar de documenten die Armenië heeft verstrekt ten behoeve van de uitzetting. Daar zouden onjuiste gegevens op staan. Maar de rechter heeft al die bezwaren afgewezen. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Maandag uitgezet
De moeder zit momenteel in een uitzetcentrum in Zeist, de kinderen zijn op een logeeradres dat de moeder niet wil prijsgeven. De vrouw wordt hoogstwaarschijnlijk maandag al uitgezet zonder haar kinderen, tenzij staatssecretaris Klaas Dijkhoff (asiel) de hand over het hart strijkt en gebruikmaakt van zijn discretionaire bevoegdheid.

Actie
Klasgenootjes van Lily en Howick hebben vrijdag op het Binnenhof actiegevoerd tegen de dreigende uitzetting. Ze overhandigden een brandbrief aan de formatieonderhandelaars. Ook Defence for Children verzet zich hevig tegen uitzetting. Volgens een woordvoerder zijn de kinderen in Rusland geboren en nog nooit in Armenië geweest en wonen ze al negen jaar in Nederland. De moeder is een etnische Armeense uit Azerbeidzjan. De kinderen zijn afgewezen voor de kinderpardonregeling.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser