Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Rechter besluit dat transgenders het Amerikaanse leger in mogen

Rechter besluit dat transgenders het Amerikaanse leger in mogen

President Trump probeerde in augustus al af te komen van transgenders in het Amerikaanse leger. Militairen stoken hier een stokje voor. Zij krijgen nu hun gelijk.

| Isabel Ockers

Vanaf 1 januari mogen transgenders namelijk dienst nemen in het Amerikaanse leger.

Lees ook
Amerikaanse rechtbank blokkeert Trumps transgenderban in Amerikaans leger

Verordening Trump
Federale rechter Colleen Kollar-Kotelly legde het verzoek van de regering-Trump om toelating van transgenders tot het leger uit te stellen gisteren naast zich neer. In juli draaide Trump een besluit van voorganger Obama terug omdat hij vindt dat ‘de overwinningen niet geremd kunnen worden door enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen.’ Hier kwam veel kritiek op en de rechter blokkeerde die verordening van de president dan ook eind oktober.

Transgenders weren is ongrondwettelijk
Kollar-Kotelly wilde de afloop van deze rechtszaken afwachten. Ze acht de kans groot dat het weren van transgenders ongrondwettelijk wordt verklaard en vindt dan ook dat zij zich met ingang van 2018 moeten kunnen aanmelden als rekruut. Een woordvoerder van Trump laat weten dat het Witte Huis de juridische mogelijkheden gaat onderzoeken om het regeringsbeleid toch te kunnen uitvoeren.

NIEUWS | L'HOMO. | BEKEND | BUITENLAND | THE TRUMP SHOW

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser