nieuws

Rapper Boef maakt indruk met nieuw nummer en excuses op Noorderslag

Rapper Boef maakt indruk met nieuw nummer en excuses op Noorderslag

Nadat rapper Boef vrouwen ‘kechs’ had genoemd, leek het einde van zijn carrière in zicht. Toch wist hij gisteren tijdens popfestival Noorderslag het publiek voor zich te winnen.

| Raounak Khaddari

De rapper begon zijn optreden met een nieuw nummer dat in het teken stond van zijn omstreden uitspraken.

Lees ook
Niet alleen Boef maar ook deze vloggers gingen flink de mist in

‘Hoeren’
Boef kreeg begin januari het hele land over zich heen, omdat hij vrouwen die hem uit de brand hadden geholpen na autopech uitschold voor ‘kechs’ (straattaal voor hoeren). De rapper bood later zijn excuses aan, maar dat leek niet voldoende te zijn.

Boycot
Veel festivals en organisaties zegden de samenwerking met de artiest op. Ook radiostations besloten de rapper te boycotten en zijn muziek niet meer te draaien. Maar Boef was gisteren wél welkom bij popfestival Noorderslag in Groningen.

Volle zaal
Hij trad op in een volle zaal, waar een paar duizend muziekfans zich hadden verzameld. Boef trapte zijn optreden af met een nieuw nummer gewijd aan het vrouwonvriendelijke incident: “Wij rappers zeggen bitches en zo, maar wij vinden vrouwen echt niet minder ofzo.” Ook waren in zijn nieuwe rap fragmenten te horen van negatieve uitspraken die hij in de afgelopen maanden over zich heen kreeg.

Ideale schoonzoon
Aan het eind van zijn optreden maakt Boef nogmaals duidelijk dat hij spijt heeft van zijn uitspraken: “Wat ik gedaan heb is fout, maar ik zal nooit jullie ideale schoonzoon zijn. Ik blijf altijd Boef.” En daarmee lijkt de jonge rapper schoon schip te maken: het grootste deel van het publiek juichte hem toe en gejoel bleef uit.

Slimme actie
Volgens een bezoeker heeft de rapper het “heel slim gedaan”. “Hij haalt meteen de angel eruit door erover te rappen. De sceptici waren stil en z’n fans stonden te juichen.”

NIEUWS | BEKEND | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser