Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Rambam' komt met extra beelden in ontgroeningsrel: 'Medicijnen wel degelijk weggegooid'

'Rambam' komt met extra beelden in ontgroeningsrel: 'Medicijnen wel degelijk weggegooid'

Het begon als een onthullende reportage van televisieprogramma ‘Rambam’, maar is nu vooral een welles-nietesspel tussen de programmamakers en de studentenverenigingen geworden.

| Boris Lemereis

Rambam deelt op Twitter een nieuwe ‘welles’ in de ontgroeningsrel: beelden waaruit zou blijken dat er wel degelijk medicijnen zijn afgepakt en weggegooid.

Lees ook
Twee corpsleden en een vermeend slachtoffer slaan terug na uitzending ‘Rambam’

Misstanden
In de veelbesproken uitzending van eergisteren toonde Rambam undercoverbeelden van de studentenontgroeningen. Daarin werd onder meer getoond hoe ‘feuten’ gedwongen werden gevoerd, en werden er verhalen verteld over een meisje van wie haar astmamedicijnen werden afgepakt. Naar aanleiding van de beelden werd de subsidie van twee verenigingen stopgezet.

‘Niet waar’
Maar naar aanleiding van de uitzending was er ook veel commentaar. De bewijzen van het programma zouden niet hard genoeg zijn, en feiten zouden zijn verdraaid. Twee corpsleden en een vermeend slachtoffer deden hun verhaal bij Jinek. Volgens hen klopt er niks van de uitzending. Bente, het meisje van wie de astmamedicijnen zouden zijn afgepakt, zegt dat haar woorden in de mond zijn gelegd.

Nieuwe beelden
Nou, dat is niet waar, zegt Rambam op Twitter. Om dat te bewijzen deelt het programma uitgebreidere beelden. ‘We begrijpen dat Bente uit loyaliteit haar verhaal achteraf heeft gewijzigd, maar willen met deze beelden laten zien hoe het werkelijk is gegaan’, aldus de programmamakers op Twitter. ‘Kijk en oordeel zelf’.

Bekijk de beelden hier:

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV

Bron: Twitter Rambam | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser