Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Quote 500, maar dan over de armen

Quote 500, maar dan over de armen

De rijkste Nederlanders staan jaarlijks keurig op een rij in de Quote 500. Maar hoe zit het met de allerarmste inwoners van ons land?

Dankzij journalist Annemiek Onstenk krijgen zij nu ook een gezicht.

Qracht 500
Met een knipoog naar het magazine over de rijken komt de journalist met Qracht 500. Op de website vertellen mensen in armoede hun verhaal en eind 2013 moet er een magazine in de schappen liggen boordevol persoonlijke verhalen.

Vooroordeel
Annemiek vindt dat er te negatief over armen wordt gepraat: ‘Zo zouden ze door eigen schuld in armoede zijn beland.’ Maar klopt dat wel? In Qracht 500 lees je de werkelijke verhalen.

Bron: Qracht 500

 

NIEUWS | ARMOEDE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

JacquelineJacqueline

Door ervaring die ik heb opgedaan bij een werkgever kan ik zeggen dat sommige armoede echt niet door de mensen zelf werd veroorzaakt. Helaas waren er uitzonderingen waarbij het verwijtbaar was. Zelfs toen ik ze de helpende hand toestak namen ze niet de moeite om te komen opdagen. Reden. Geen zin! Tja?

MarshaMarsha

Verhaal van Kelly: "Ik heb sinds de laatste bevalling last van bekkeninstabiliteit, daarom kan ik beter vrijwilligerswerk doen."Sorry hoor, maar dit zijn voor mij uitspraken die er ervoor zorgen dat mijn mening over armen niet positief worden.

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser