Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Puppy stikt in bagagerek van vliegtuig United Airlines

Puppy stikt in bagagerek van vliegtuig United Airlines

Een tien maanden oude Franse bulldog (foto) is maandag omgekomen in het bagagerek van een toestel van United Airlines. De eigenaar van het dier werd door een stewardess verplicht hem in het rek te plaatsen.

| Robin Nanninga

Het voorval gebeurde tijdens een drie uur durende vlucht van Houston naar New York.

Lees ook
Moeder en dochter geven elkaar (toevallig) dezelfde verrassing na overlijden hond

‘Veilig’

Volgens een ooggetuige, die achter het gezin in het vliegtuig zat, stond het vliegtuigpersoneel erop dat het beestje in het bagagerek opgeborgen moest worden, zonder lucht en water. Het personeel verzekerde de familie dat het dier veilig zou zijn, waarna de eigenaar instemde. De vrouw was vervolgens druk met haar baby, waardoor ze niet meer naar de hond kon kijken.

Akelig stil

Na de landing, toen het rek werd geopend, was de hond akelig stil. ‘Er was geen beweging te zien, toen zijn familie zijn naam noemde’, schrijft de medereiziger in een Facebookpost. ‘Ik hield de baby vast terwijl de moeder probeerde de tien maanden oude pup te reanimeren. Ik huilde met hen mee toen ze, drie minuten later, snikkend naast het levenloze beestje stonden. Mijn hart brak toen ik me realiseerde dat hij weg was’, aldus de aangeslagen ooggetuige, zelf ook eigenaar van een Franse bulldog.

Excuses

Luchtvaartmaatschappij United Airlines biedt excuses aan en onderzoekt wat er precies gebeurd is. Het is tegen de regels van United Airlines om dieren te laten reizen in het bagagerek. “Dit was een tragisch ongeval dat nooit had mogen gebeuren, omdat huisdieren nooit in de rekken boven de hoofden van de passagiers worden gestopt. We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het ongeluk en onze condoleances gaan uit naar de familie”, laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

NIEUWS | DIEREN | BUITENLAND

Bron: FOX News | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser