nieuws

Plassende prostituees en Russische spionnen: hoe zit het met dat uitgelekte Trump-rapport?

Plassende prostituees en Russische spionnen: hoe zit het met dat uitgelekte Trump-rapport?

Gisteren ‘onthulde’ CNN een geheimzinnig rapport over Donald Trump. Als de informatie klopt, kan dat vergaande gevolgen voor de toekomstige Amerikaanse president hebben.

| Boris Lemereis

Maar óf de informatie ook klopt, dat is nog verre van zeker.

Lees ook
6 x hier praat Twitter over: Trump zou prostituees hebben betaald om in bed te plassen

Volledig rapport
Na de voorzet van nieuwszender CNN, dat maar twee pagina’s van het rapport publiceerde, zette nieuwswebsite Buzzfeed het volledige rapport online. Dit deed Buzzfeed zodat ‘Amerikanen zelf kunnen oordelen wat ze ervan vinden’. De beweringen in het rapport, dat afkomstig zou zijn van een oud-spion van de Britse inlichtingendienst, zijn behoorlijk schokkend.

‘Golden showers’
Zo zou Trump al minstens vijf jaar door de Russische president Poetin worden gesteund én zou hij zich in een hotel door prostituees op ‘golden showers’ (urinedouches) hebben laten trakteren. Om het nóg bizarder te maken: dit zou zijn gebeurd in de presidentiële suite van het Ritz-Carlton hotel in Moskou, waar eerder ook president Obama en zijn vrouw Michelle sliepen. De urine-avonturen zouden zijn opgenomen met camera’s van de Russische geheime dienst.

Beweringen
De ‘golden showers’ zijn slechts een deel van de geruchten. Maar je leest het al: het zijn beweringen. Veel Amerikaanse media stellen al sinds het najaar op de hoogte te zijn geweest van de informatie, maar kunnen de geruchten niet hardmaken. En zolang niet duidelijk is wat de waarheid is, publiceren zij niet. Meerdere journalisten bevestigen dit op Twitter. Ook de Volkskrant zou het rapport al weken in handen hebben gehad.

Beweringen
Nu we weten dat de geruchten niet hard te maken zijn, kunnen we ze wel even noemen. De Volkskrant zette er een paar op een rijtje.

1. Trump zou gesteund zijn door Poetin. Dit zou al minstens vijf jaar aan de gang zijn.

trump-putin

2. Donald Trump zou zich op ‘golden showers’ hebben laten trakteren door prostituees. En nee, daar bedoelen we dus niet die douche op het plaatje mee.

3. De Russische geheime dienst zou genoeg belastende informatie over Trump hebben verzameld om hem af te persen.

4. De Republikeinse partij zou uitgebreide corrupte relaties hebben met China en opkomende economieën.

Reactie Trump
Donald Trump reageerde, zoals we van hem gewend zijn, via Twitter. In hoofdletters. Volgens hem is het rapport een ‘POLITIEKE HEKSENJACHT’.

Inhakers
Twitter zou Twitter niet zijn, als er niet lekker op werd ingehaakt. Vooral het ‘nieuws’ over de golden showers deed het goed. De hashtag #PEEOTUS (verbastering van POTUS: President Of The United States) was lange tijd trending in Amerika.

NIEUWS | BUITENLAND | INAUGURATIE TRUMP

Bron: Volkskrant / Buzzfeed / Twitter | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser