Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Project X-reünie in Haren in de kiem gesmoord na noodbevel

Project X-reünie in Haren in de kiem gesmoord na noodbevel

Het beoogde ‘reüniefeestje’ van het beruchte Project X in Haren is gisteravond niet van de grond gekomen. Agenten zorgden dat ‘tientallen, misschien honderd’ jongeren rechtsomkeert moest maken.

| Tim van Erp

“Wie niks te zoeken heeft in Haren wordt teruggestuurd”, sprak een woordvoerder van de politie gisteravond.

Lees ook: Internationaal gezochte relschopper Project X opgepakt

Herhaling van 2012
Vanaf het begin van de avond trokken enkele honderden mensen naar het centrum van het Groningse dorp, na een oproep op Facebook om er opnieuw te komen feesten. Dat naar aanleiding van het Project X-feest dat vier jaar geleden uit de hand liep; toen kwamen er duizenden jongeren naar het dorp nadat een vijftienjarig meisje op Facebook de uitnodiging voor haar feestje op ‘openbaar’ had gezet. Daarbij braken er rellen uit.

Samenscholingsverbod
Burgemeester Pieter van Veen zag zich genoodzaakt een noodbevel uit te vaardigen vanwege de oproep gisteren. Door het bevel geldt onder meer een samenscholingsverbod en kan de politie groepjes jongeren wegsturen. Op de Facebookpagina hadden 21.000 mensen aangegeven naar Haren te zullen komen. Eén groep mensen die met de trein naar de plaats kwam, werd al op station Zwolle staande gehouden. Ook op station Haren zelf en op de toegangswegen naar het dorp werd streng gecontroleerd.

Lees ook: Project X-feest is woord van het jaar

Twee arrestaties
Die controles leidden tot twee arrestaties: een bestuurder bleek te hebben gedronken, een ander werd opgepakt omdat hij nog de nodige boetes had openstaan. Verder omschreef de woordvoerder de sfeer als “rustig”. Er hebben geen vernielingen plaatsgevonden.

NIEUWS

Bron: NOS / ANP | Foto: ANP (archiefbeeld rellen in Haren, 2012)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser