Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Tweede 'Project X-feest' dreigt, meisje (15) uit Katwijk ondergedoken

Tweede 'Project X-feest' dreigt, meisje (15) uit Katwijk ondergedoken

In 2012 zorgde Merthe met haar Facebookpost onopzettelijk voor ‘Project X-rellen’ in haar dorp Haren. Dit keer is het een 15-jarig meisje uit Katwijk dat via Snapchat een uitnodiging heeft gedeeld die inmiddels viraal gaat.

| Helen Vis

De politie laat aan Omroep Brabant weten dat ze op de hoogte zijn van het feest.

Project X

Een 15-jarig meisje nodigde via Snapchat vrienden uit voor haar verjaardagsfeest bij haar thuis in Katwijk bij Cuijk. Hierbij liet ze weten: ‘Vrijdag feest bij mij iedereen mag komen’. Het bericht zou niet openbaar zijn geweest. Via één van deze vrienden is het op social media terechtgekomen waarna een Facebook-evenement werd aangemaakt. Het is nog onduidelijk door wie. De uitnodiging is massaal gedeeld op social media waardoor het feest begint te lijken op een ‘Project X’.

Ondergedoken

De oom van het meisje vertelt aan Omroep Brabant: “Het is op dit moment zo’n hectische situatie. Mijn nichtje is uit huis gehaald en op een andere locatie ondergebracht. Mensen zeggen via Facebook dat ze de boel gaan verbouwen.”

Voorbereiding

Burgermeester Hillenaar laat aan de bewoners van Katwijk weten dat ze zich voorbereiden op alle scenario’s: “Onze inzet is en blijft om ervoor te zorgen dat personen van buiten Cuijk, die vrijdag met verkeerde bedoelingen hiernaartoe komen, worden tegengehouden.”

20.000 geïnteresseerden

Gisteren hadden 8600 mensen via sociale media aangegeven dat ze vrijdag naar Katwijk zouden gaan en waren 20.000 mensen geïnteresseerd in het evenement, laat NOS weten.

NIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser