nieuws

Privégegevens 250.000 concertbezoekers op straat door fout ticketbedrijf

Privégegevens 250.000 concertbezoekers op straat door fout ticketbedrijf

Door een fout van kaartverkoopbedrijf Ticketscript, liggen de gegevens van meer dan 250.000 bezoekers van concerten, festivals en beurzen op straat.

| Boris Lemereis

Dat meldt RTL Z naar aanleiding van een onderzoek van het televisieprogramma Opgelicht.

Lees ook
Verzekeraars die in je medisch dossier kijken: ‘Aantasting van privacy’

Amsterdam Dance Event
In de database van Ticketscript stonden de volledige namen, emailadressen en telefoonnummers van mensen die kaartjes hebben gekocht. Het bedrijf regelt de tickets voor onder andere het Amsterdam Dance Event, de Dutch Design Week en concerten van Martin Garrix.

Standaard wachtwoord
De gegevens bleken enorm makkelijk te verkrijgen. Ticketscript had de database beveiligd met een standaard gebruikersnaam en wachtwoord. Beveiligingsonderzoeker Sijmen Ruwhof kwam hier achter na een verzoek van het televisieprogramma Opgelicht (AVROTROS). Door in te loggen kreeg hij toegang tot de gegevens, waar ook de gegevens van 100.000 Nederlanders tussen zaten.

Gewijzigd
De onderzoeker heeft de fout bij Ticketscript gemeld. Het bedrijf heeft de inloggegevens inmiddels gewijzigd. ‘Verder onderzoek heeft aangetoond de gegevens door niemand anders dan de ethische hacker zijn ingezien’, laat de advocaat van het bedrijf weten. Ticketscript betreurt wat er is gebeurd.

NIEUWS

Bron: RTL Z | Foto: ANP / Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser