nieuws

Na Prinsjesdag blijkt: toch niet iedereen gaat er volgend jaar op vooruit

Na Prinsjesdag blijkt: toch niet iedereen gaat er volgend jaar op vooruit

Uit onderzoek van ‘RTL Nieuws’ blijkt één op de vijf Nederlandse huishoudens (18 procent) er volgend jaar niet op vooruit gaat.

| Pim Prins

Dit, terwijl vandaag in de troonrede werd belooft dat iedere Nederlander zal profiteren van de economische groei.

Lees ook
Lees hier ons liveblog van Prinsjesdag 2017 terug

Als een gek
Onze economie is de afgelopen jaren namelijk écht flink gegroeid. Nederlanders gaan er volgend jaar 0,6 procent in koopkracht op vooruit. Maar niet iedereen gaat dat volgens het RTL Nieuws voelen. De troonrede is duidelijk: ‘Alle groepen, ook sociale minima en ouderen, zullen in 2018 in ieder geval hun koopkracht behouden’. Volgens het onderzoek klopt dat gemiddeld genomen, maar binnen die groepen zijn er wel degelijk honderdduizenden mensen die erop achteruit gaan.

Groepen
Die groepen zijn volgens de nieuwssite gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden. Een kwart van de eerstgenoemde groep zal er bijvoorbeeld niet op vooruit gaan. Dit is de groep met een hoger inkomen. Iets meer dan een kwart van uitkeringsgerechtigden – en dan vooral Wajongers – zullen dit voelen: ze gaan er zelfs twee procent op achteruit.

Vooruitgang
Er zijn ook groepen te benoemen die er wel op vooruitgaan, al is het niet veel. Een alleenstaande ouder met kinderen en een gemiddeld inkomen gaat er bijvoorbeeld 0,1 procent op vooruit. Een alleenstaande ouder met een minimumloon krijgt er relatief gezien juist veel bij: 0,8 procent.

NIEUWS | OH OH DEN HAAG

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser