Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

De Kroatische president heeft echt ballen en is wat ons betreft de ster van 't WK

De Kroatische president heeft echt ballen en is wat ons betreft de ster van 't WK

Het Kroatisch voetbalteam werd afgelopen weekend knap tweede op het WK, maar het was de Kroatische president Kolinda Grabar-Kitarovic die tijdens het toernooi de meeste indruk maakte.

| Marlie van Zoggel

Zelfs Poetin kon geen nee zeggen, toen ze hem vroeg shirtje te ruilen.

NAVO-top

Kolinda Grabar-Kitarovic, sinds 2015 president van Kroatië, toonde zich dit toernooi in alles een trouwe supporter. Niet alleen vloog ze het hele toernooi – op eigen kosten én economy class – het nationale elftal achterna, ook verliet ze tijdens de wedstrijden de VIP-tribune vaak, om tussen de Kroatische fans te kunnen staan. De enige wedstrijd die ze miste, was de halve finale tegen Engeland. Maar die viel dan ook precies tegelijk met de NAVO-top in Brussel.

Tweede

Toen het Kroatisch elftal afgelopen zondag de finale speelde, was ze er natuurlijk bij. Gehuld in het nationale voetbalshirt nam ze plaats naast haar collega Emmanuel Macron, die de finale strak in het pak aanschouwde. Helaas voor de vijftigjarige president was haar support niet genoeg om de wereldtitel in de wacht te slepen.

Presidentieel kapsel

Maar ook na de verloren finale liet ze zich niet kennen. Terwijl Poetin vanonder een paraplu het podium betrad, stond Grabar-Kitarovic even verderop in de stromende regen haar team bemoedigende woorden toe te spreken én een dikke knuffel te geven. Dat haar kapsel door de regen niet meer zo ‘presidentieel’ zat, maakte deze stoere president echt geen bal uit. Deze vrouw is wat ons betreft de ster van het toernooi.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Els LagerweijEls Lagerweij

Het is allemaal amper te lezen er komen allerlei advertenties doorheen die niet weg te klikken zijn.k

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser