Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Russische ambassade uit felle kritiek op 'anti-Rusland propaganda' leugen van Halbe Zijlstra

Russische ambassade uit felle kritiek op 'anti-Rusland propaganda' leugen van Halbe Zijlstra

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra ligt onder vuur na zijn leugen over het bijwonen van een bijeenkomst van President Poetin en dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven bij de Russen. 

| Yara Mureau

In een verklaring uit de Russische ambassade dan ook felle kritiek op Nederland.

Lees ook
Halbe Zijlstra’s bron: ‘Minister interpreteerde Poetin verkeerd’

Een paar weken

Premier Rutte wist al een paar weken dat zijn minister had gelogen. Maar omdat ze hadden afgesproken dat Zijlstra er zelf mee naar buiten zou komen, heeft hij niets gezegd. “Toen Halbe het mij vertelde, zei hij erbij dat hij er in de Volkskrant, die er mee bezig was, mee naar buiten zou komen. Ik hechtte daar zeer aan”, vertelt hij tegen RTLnieuws. “Hij moest gewoon openheid van zaken geven. Helaas zaten daar nog een paar weken tussen.”

Verantwoorden in Tweede Kamer

Zijlstra vertelde het niet toen hij werd beëdigd als minister. En dat neemt de premier hem wel kwalijk. “Natuurlijk had Zijlstra mij dit bij de formatie al moeten vertellen.” Rutte noemt de leugen van Halbe onverstandig, maar vindt hem nog steeds geloofwaardig. De minister moet zich vandaag verantwoorden tijdens een debat in de Tweede Kamer dat om 17.00 uur begint.

Rusland

De Russische ambassade heeft fel uitgehaald naar ons land vanwege de leugen van minister Zijlstra. De leugen zou onderdeel zijn van een continue stroom anti-Russische propaganda. En niet alleen bewindslieden krijgen daar de schuld van, ook de media. Zij zouden willen doen lijken alsof Rusland is geobsedeerd door een ‘Groot-Rusland’. “We hopen dat het gezond verstand zegeviert”, besluit de verklaring. “En dat Nederland uiteindelijk weer inziet dat Rusland een onmisbare partner is in de strijd tegen nieuwe uitdagingen en bedreigingen.”

 

 

 

NIEUWS

Bron: RTLnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser