nieuws

Posterontwerper: 'Ik mag alleen homo zijn volgens de voorwaarden van een ander'

Posterontwerper: 'Ik mag alleen homo zijn volgens de voorwaarden van een ander'

Toen Ricardo Abbaszadeh (23) uit de kast kwam, had zijn omgeving er geen problemen mee: “als je maar niet nichterig gaat doen”.

| Raounak Khaddari

”Met mijn poster hoop ik dat mensen hun eigen hypocrisie inzien.”

Lees ook
Poster nepacceptatie homo’s Rotterdamse student is hit

Persoonlijk verhaal
Achter de poster zit een persoonlijk verhaal, vertelt de student grafische vormgeving aan LINDAnieuws. “Ik zie veel negativiteit over homo’s in het nieuws, maar ik heb het ook zelf meegemaakt. Toen ik uit de kast kwam werd een ding heel duidelijk: er is geen enkel probleem zolang ik ‘normaal’ blijf doen. En wat normaal is, dat bepaalt de ander.”

Uit eigen zak
Nadat een drukkerij kosteloos duizend exemplaren liet drukken, kon Ricardo aan de slag met het verspreiden van zijn boodschap. Zelfs nu hij nog niemand heeft om voor díe kosten op te draaien. “Ik krijg veel bestellingen. Mensen willen de boodschap ook met hun omgeving delen. Soms biedt iemand zelf aan de verzendkosten te betalen. Zo niet, dan doe ik dat zelf. Net als de kokers om de posters in te verzenden. Ik heb nu al vijfenzestig euro uitgegeven.”

Wedstrijd (nog) niet gewonnen
Toen een wedstrijd werd georganiseerd om posters te ontwerpen, kon Ricardo zowel zijn talent als zijn boodschap kwijt: ‘accepteer homo’s onvoorwaardelijk’. Met de wedstrijd kan een plek in een kunstgalerie worden gewonnen. Of Ricardo nu de eerste prijs wint of niet, er is nu al landelijke aandacht voor zijn creatie.

Droom
“Het ideaalst zou zijn als niemand meer zijn geaardheid hoeft te benoemen. Dat is niet nodig”. Dus gaat Ricardo door met verspreiden van zijn posters. Hij is nu aan het uitzoeken hoe hij nog meer posters kan laten drukken en verspreiden.

Wil jij de poster ook ontvangen? Mail dan naar homoszijnhomo@gmail.com.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: LINDAnieuws | Foto: Ricardo Abbaszadeh

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Laura KookeLaura Kooke

Ik wil graag een poster kopen, maar als ik een mail stuur krijg ik hem terug omdat hij niet bezorgt kan worden, zijn er nog andere mogelijkheden om aan een poster te komen?

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser