nieuws

Poster nepacceptatie homo's Rotterdamse student is hit

Poster nepacceptatie homo's Rotterdamse student is hit

Ricardo Abbaszadeh (23) is student aan de de Rotterdamse Willem de Kooning Academie en maakte voor een ontwerpwedstrijd een pamflet tegen de schijnacceptatie van homo’s.

| Martine Schut

Zijn poster blijkt een hit.

Lees ook
Erwin Olaf ruziet met Youp van ’t Hek om passage uit column homo’s

Jezelf kunnen zijn
‘Ik heb niks tegen homo’s hoor, zolang ze maar… niet zichzelf zijn’, staat op de knalgele poster geschreven. Hij besloot vanuit zijn eigen situatie te denken en was geïnspireerd door het homokoppel dat begin deze maand in Arnhem met een betonschaar werd aangevallen door een groep mannen. “Ik wil dat mijn poster er voor zorgt dat mensen die dénken dat ze homo’s accepteren, inzien hoe zij er voor kunnen zorgen dat homo’s écht zichzelf kunnen zijn. Zonder dat daar voorwaarden aan kleven”, vertelt Ricardo aan het AD.

Twitter reageert enthousiast
Zijn huisgenoot Eva Knoote deelde zijn ontwerp trots via Twitter, waarna al vierhonderd mensen enthousiast reageerden. Zij willen de poster bestellen en ophangen bij hen thuis, op hun werk of op school. Dat wordt mogelijk nu een online drukkerij kosteloos duizend exemplaren heeft afgedrukt op A2-formaat, om zo de boodschap van Abbaszadeh te verspreiden.

NIEUWS

Bron: AD | Foto: http://www.ad.nl/rotterdam/rotterdamse-student-scoort-met-poster-tegen-nepacceptatie-homo-s~acea779c/

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser