The Trump Show

Trump maakt zijn eigen 'Fake News Awards' bekend en dit zijn de 'winnaars'

Donald Trump heeft zijn eigen ‘Fake News Awards’ gehouden. De elf ‘winnaars’ maakte hij bekend op de site van de Republikeinse Partij. Ook plaatste hij een aankondiging op Twitter. 

| Kirsten Zijderveld

En die tweet zorgde ervoor dat de website van de Republikeinse Partij er even uit lag.

Lees ook
President Trump begint eigen nieuwsprogramma zonder ‘fake news’

En dit zijn ze
We zetten de ‘winnaars’, en waar Trump ze van beschuldigt, voor je op een rij. Eerst even de tweet van Trump:

1. The New York Times
Paul Krugman van The New York Times zei op de dag dat Trump de verkiezingen won dat de economie in de VS nooit meer beter zou worden. Mooi niet waar, zegt Trump.

2. ABC News
Ook Brian Ross van ABC News ging volgens de Amerikaanse president de mist in.

3. CNN
CNN heeft onterecht gemeld dat Donald Trump en zijn zoon Donald J. Trump toegang hadden tot de gehackte documenten van WikiLeaks, volgens Fox News.

(kop van Fox News)

4. Time
Nieuwswebsite Time schreef onterecht dat president Trump een beeld van Martin Luther King Jr. weggehaald zou hebben uit the Oval Office.

5. Washington Post
En de Washington Post schreef dat Trumps rally in Pensacola (Florida) helemaal leeg was. Een verslaggever zou een foto van het evenement getoond hebben van uren voordat de rally begon.

6. CNN
En daar is CNN weer. De zender heeft een video zó gemonteerd dat het leek alsof Trump provocerend te veel voer aan vissen gaf tijdens een bezoek van de Japanse premier. Maar de Japanse premier nam volgens de president het voortouw bij het voeren.

7. CNN
En nóg een keer CNN. De zender schreef over een ontmoeting tussen Anthony Scaramucci (voormalig communicatiedirecteur van het Witte Huis) met een Rus. CNN trok het verhaal later in.

(kop van Washington Post)

8. Newsweek
Tijdschrift Newsweek schreef dat de Poolse first lady Agata Kornhauser-Duda de hand van Trump niet wilde schudden. De president deelt een foto om het tegendeel te bewijzen.

9. CNN
CNN staat nóg een keer in deze lijst. Ook de negende plek is voor de zender, omdat deze onterecht zou hebben gemeld dat de voormalige FBI-directeur James Comey ontkent door Trump te zijn geïnformeerd dat hij onderzocht wordt.

10. The New York Times
The New York Times heeft onterecht op de voorpagina gemeld dat het management van Trump klimaatverandering geheim gehouden heeft, meldde The Washington Post.

(kop via The Washington Post)

11. Samenzwering met Rusland
En tot slot: het complot met Rusland is volgens de Republikeinse Partij de grootste hoax.

Laagste werkloosheid
Maar het is niet alleen maar negativiteit wat de Republikeinse Partij op haar website brengt. Onder de lijst met ‘winnaars’ van de awards staat een top-10 met dingen die de president bereikt heeft. Daar staat bijvoorbeeld in dat de groeiende economie twee miljoen banen opgeleverd heeft. Ook is onder de Afro-Amerikanen en hispanics momenteel de laagste werkloosheid ooit. Een ander positief punt dat Trump noemt, is dat IS zich terugtrekt, omdat de organisatie in Irak en Syrië is verpletterd.

Trots
En Trump zelf gooide er nog een tweet uit waarin hij schrijft dat er ook genoeg goede en respectvolle verslaggevers zijn, die nieuws maken waar het Amerikaanse volk trots op kan zijn.

Vijand
De Senaat is alleen wat minder te spreken over Trumps gedrag wat betreft de media. De Republikeinse senator Jeff Flake vergelijkt hem zelfs met Stalin, de voormalig leider van de Sovjet-Unie. Volgens Flake zei de Sovjet-dictator dat journalisten de vijand zijn, en zegt Trump dat nu ook. Senator John McCain schreef in The Washington Post dat Trump een voorbeeld is voor dictators in de rest van de wereld.

NIEUWS | BUITENLAND | THE TRUMP SHOW

Bron: GOP.com / The Guardian / Washington Post | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer The Trump Show

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser