nieuws

Overheid opent onderzoek naar kliniek in Den Dolder waar Michael P. zat

Overheid opent onderzoek naar kliniek in Den Dolder waar Michael P. zat

De overheid stelt een onderzoek in naar de situatie in de kliniek in Den Dolder waar Michael P. zat. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber.

| Boris Lemereis

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft dat bekendgemaakt.

Lees ook
Lichaam Anne Faber (25) gevonden in Zeewolde

Veel vragen
Blok heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gevraagd om het onderzoek te doen. Er zijn veel vragen gerezen over de bewegingsruimte van de verdachte en over de situatie in de kliniek waar hij verbleef.

Vreselijk bericht
De minister reageerde ook op het nieuws dat het lichaam van Anne Faber vandaag is aangetroffen in het Horsterwold in Zeewolde (Flevoland). “Dit is een vreselijk bericht en ik leef intens mee met de familie van Anne, haar vrienden en iedereen die dichtbij haar stond”, aldus Blok. Hij zegt dat het incident hemzelf en “iedereen in Nederland ernstig heeft geschokt.”

Situatie in kliniek
De afgelopen dagen zijn er veel mediaberichten verschenen over de situatie in de kliniek Altrecht Aventurijn. Zo zouden patiënten er gemakkelijk aan drugs kunnen komen. De Telegraaf meldde vandaag dat P. (27) in de kliniek zelfs een relatie had met een begeleidster en dat dit mogelijk een rol heeft gespeeld bij de vrijheden die P. kreeg.

Verkrachting
De man werd in 2012 door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van elf jaar. Hij had in 2010 in Nijkerk twee meisjes van zestien en zeventien jaar op “nietsontziende wijze” verkracht. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigde de meisjes met een nepwapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

Geen tbs
Omdat hij niet meewerkte aan onderzoek naar zijn geestesgesteldheid, kreeg hij geen tbs met dwangverpleging opgelegd.

Lees ook
Lianne (28) over Anne Faber: ‘Konden we nog maar zorgeloos door het donker fietsen’

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser