Oh oh Den Haag

Oud-Kamerlid Wassila Hachchi in te huren als spreker voor 7500 euro per keer

Oud-Kamerlid Wassila Hachchi in te huren als spreker voor 7500 euro per keer

Oud-D66-politica Wassila Hachchi verliet de Tweede Kamer om Hillary Clinton te ondersteunen in haar campagne. Voortaan is ze te boeken als spreker, voor 7500 euro per keer.

| Lisa Koetsenruijter

Ze maakte haar nieuwe functie zelf bekend via Twitter, het AD zocht uit wat haar tarief is.

Lees ook
Nederlandse acteur Achraf Kouter (21) grijpt nét naast rol van Disney’s Aladdin

Nieuwe functie
Het 37-jarige voormalig Kamerlid is vanaf vandaag via de Speakers Academy te boeken als spreker en dagvoorzitter, tweette ze.

‘Inspirerende spreker’
In haar bio op de site van die organisatie valt te lezen dat ze ‘haar hele leven de publieke zaak heeft gediend – als militair officier, ambtenaar en Tweede Kamerlid – en blijft dat nu doen als sociaal ondernemer. ‘Ze is een inspirerende spreker, campaign consultant en coach.’

7500 euro voor lezing
Het AD belde met een woordvoerder van de Academy. Die meldde desgevraagd dat Hachchi 7500 euro vraagt voor een lezing van een half uur tot een uur lang. Dat bedrag is inclusief voorbereiding en telefonische werkbespreking.

Hogere prijs
Of het storm gaat lopen met de aanvragen? De medewerker denkt van niet. “Dat komt niet door haar achtergrond, maar door de prijs die ze vraagt voor een lezing.” Die ligt namelijk hoger dan veel van haar collega’s: vier uit vijf sprekers bij de Speakers Academy vraagt tussen de 2000 en 5000 euro voor een lezing.

Ruimte voor onderhandeling
De ex-politica zou zelf hebben aangegeven dat ze een hogere prijsklasse waard is. En mocht een organisatie niet de financiële middelen hebben om haar in te huren, maar wel geïnteresseerd zijn, dan is er ruimte voor onderhandeling over ‘een aanpassing van de reguliere prijs’.

Vrijwilliger voor Clinton
Hachchi zat van 2010 tot 2016 voor D66 in de Tweede Kamer. In januari vorig jaar vertrok ze plotseling, om als vrijwilliger te gaan werken voor het campagneteam van Hillary Clinton in de Verenigde Staten. Ze ontving tijdens die werkzaamheden wachtgeld als vertrokken Kamerlid.

Geen commentaar
Ze was vooralsnog niet bereikbaar voor verdere toelichting over haar tarieven als spreker, meldt het AD.

NIEUWS | BEKEND | OH OH DEN HAAG

Bron: AD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Oh oh Den Haag

Meest gelezen

Meer Oh oh Den Haag

Lees dit ook even

Meer Oh oh Den Haag

Please update your browser