Oh oh Den Haag

'Hilarisch' of 'seksistisch'? Rutte en Wilders bekvechten over vrouwen tijdens debat

Tijdens het debat over het nieuwe regeerakkoord zou je verwachten dat het vooral over inhoud gaat. Niet als je Rutte en Wilders aan het woord laat.

| Boris Lemereis

Vanmiddag wisten zij het gesprek op een heel ander onderwerp te brengen: vrouwen.

Lees ook
Hè eindelijk: regeerakkoord Rutte III rond

Onaantrekkelijke vrouw
De PVV wil helemaal niet regeren, maar vooral worden afgewezen, zegt Rutte tijdens het debat. Vervolgens maakt hij een gewaagde vergelijking: “De heer Wilders is wat dat betreft een beetje een vrouw die eigenlijk helemaal niet bemind wil worden, en zichzelf daarom zo onaantrekkelijk mogelijk voordoet.”

Tegenaanval
Wilders reageert met een tegenaanval: “Wie zegt dit? Heel Nederland weet nog niet eens of de heer Rutte ooit een vrouw heeft gehad.”  Daar moet Rutte hem toch gelijk in geven. Lachend: “Ook waar”.

Seksistisch
Een beetje luchtigheid tijdens de debatten is altijd welkom, maar dat het nou net over dit onderwerp moest gaan? Verschillende media en Twitteraars noemen het gesprekje aanvankelijk hilarisch, maar al snel volgt de kritiek. Hilarisch? Hartstikke seksistisch, vinden tegenstanders.

Nog twee weken
Inhoud was er overigens wel:  Rutte verwacht over twee weken zijn derde kabinet klaar te hebben, zei hij. De bewindslieden van Rutte III kunnen naar verwachting op 26 oktober bij de koning op het bordes staan. Het is al bekend dat Rutte III met zestien ministers en acht staatssecretarissen groter wordt dan het huidige kabinet van VVD en PvdA.

VIDEO'S | NIEUWS | OH OH DEN HAAG

Bron: YouTube | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Oh oh Den Haag

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser