Oh oh Den Haag

Hét onderwerp van gesprek na de bordesscène? De schoenen van de vicepremier

Hét onderwerp van gesprek na de bordesscène? De schoenen van de vicepremier

Allemaal leuk en aardig dat vandaag de nieuwe ministers werden gepresenteerd, maar hét gesprek na de bordesscène gaat over iets heel anders.

| Boris Lemereis

Iedereen heeft een mening over de schoenen van vicepremier Hugo de Jonge.

Lees ook
Kersverse ministers beëdigd door de koning (en dit gaat er verder nog gebeuren)

De Schoenenreus
De vicepremier is de eerste uit het nieuwe kabinet die het voor elkaar krijgt om trending op Twitter te zijn. Zijn schoeisel is namelijk nogal opvallend tussen al het zwart dat de andere ministers dragen. De schoenen zijn licht van kleur, en hebben een blauwe bloemenprint. Op Twitter krijgt De Jonge meteen al de bijnaam ‘De Schoenenreus van Rutte III’.

Van Leer
Van Schoenenreus komen de schoenen in ieder geval niet. In eerste instantie omdat die winkel al een tijdje failliet is, maar ook omdat de schoenen een stukje prijziger zijn. RTL Nieuws trok de stoute (gebloemde?) schoenen aan en zocht uit wat de nieuwe vicepremier nou precies aan zijn voeten had. Het blijken handgemaakte leren schoenen uit Portugal van de Rotterdamse winkel Mascolori te zijn. De prijs? 199 euro. Tijdens de formatie droeg De Jonge ook al schoenen van de winkel.

Ongepast
Niet iedereen vindt de schoeiselkeuze van De Jonge gepast. Etiquettedeskundige Jan Jaap van Weering zegt tegen RTL Nieuws: “Je staat naast de koning, dan hoor je je waardig te gedragen en te kleden. Met zulke schoenen leid je de aandacht af. Dat is niet respectvol.” Daarnaast hoor je onder een donker pak zwarte schoenen te dragen, aldus Van Weering. Ook op Twitter zijn de meningen verdeeld.

 

NIEUWS | MODE | BEKEND | OH OH DEN HAAG

Bron: Twitter / RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Oh oh Den Haag

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser