Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Oh oh Den Haag

Emile Roemer treedt af en Lilian Marijnissen wordt nieuwe SP-leider

Emile Roemer treedt af en Lilian Marijnissen wordt nieuwe SP-leider

Emile Roemer (55) stapt begin januari op als fractievoorzitter en partijleider van de SP. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

| Merel Boudrie

Hij verlaat ook de Tweede Kamer. Lilian Marijnissen volgt Roemer op.

Lees ook
Deze keer in ‘House of Politics’: de konijnen van Emile Roemer

Stokje overdragen
“Ik vind het de juiste tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe lichting. Mijn deel van de missie zit erop”, zo zegt Roemer bij de persconferentie. “Ik wil niet bekend staan als de politicus die te laat wegging.” Bij de bekendmaking waren ook andere SP-Kamerleden, zijn vrouw en zijn kinderen aanwezig.

Opvolger
Gisteren is zijn besluit al met de fractie gedeeld. Toen hebben zich twee fractieleden gemeld als opvolger: Sadet Karabulut en Lilian Marijnissen. Uiteindelijk werd voor de laatste gekozen. De 32-jarige dochter van het boegbeeld van de SP, Jan Marijnissen, zit pas sinds maart in de Tweede Kamer.

Persconferentie
Roemer zat sinds 2006 voor de SP in de Kamer, sinds 2010 was hij fractievoorzitter en politiek leider. Bij de laatste verkiezingen, toen hij opnieuw lijsttrekker was, verloor zijn partij één zetel.

NIEUWS | OH OH DEN HAAG

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Oh oh Den Haag

Lees dit ook even

Please update your browser