Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politiehond die agenten probeerde te beschermen voor man met bijl is overleden

Politiehond die agenten probeerde te beschermen voor man met bijl is overleden

Gisteren werden agenten in Schiedam aangevallen door een man met een bijl. Daarbij is ook de politiehond geraakt. Hij is overleden aan zijn verwondingen en wordt nu door de politie geëerd op Twitter. 

| Kirsten Zijderveld

De man stond op een balkon met een bijl te zwaaien en riep ‘Allahu akbar’.

Lees ook
Neergeschoten man met bijl in Schiedam was bekend bij verschillende hulpinstanties

Psychose

Omdat de situatie uit de hand liep, werd de man neergeschoten. Gisteren was de oorzaak van zijn actie nog niet bekend. De Schiedamse burgemeester Cor Lamers heeft nu tegen Radio Rijnmond gezegd dat hij denkt dat de man een psychose had. Volgens Lamers is er geen sprake van terroristische motieven. De 26-jarige Syriër woont sinds 2015 bij zijn vader in Schiedam. Hij was volgens Lamers enigszins bekend bij hulpinstanties, maar niet vanwege grote psychische problemen.

‘Zagen escalatie niet aankomen’

“Integendeel zelfs. Daarom zagen we deze escalatie ook niet aankomen”, zegt Lamers. “Als het iemand is die echt verward is en grote psychische problemen heeft, dan praat je al snel over een GGZ-achtige aanpak en dan is zo iemand best op de radar.” De komende dagen wordt nagegaan met welke instantie de man, die nog in het ziekenhuis ligt, contact heeft gehad.

Maatje verloren

De politie eert de omgekomen hond op Twitter. Ook op Instagram wordt de foto door een politieman gedeeld. ‘Sterkte voor de collega die zijn maatje verloor’, staat erbij.

NIEUWS | DIEREN

Bron: Twitter/ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser