Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politie wil jonge meiden waarschuwen met heftige video

De politie van het Britse Leicestershire heeft een video gemaakt waarin jonge meiden gewaarschuwd worden niet zomaar af te spreken met iemand via Facebook.

| Ieke Schout

Het filmpje vertelt het waargebeurde verhaal van de vijftienjarige Kayleigh, die verkracht en vermoord werd. En dat verhaal komt keihard binnen.

Lees ook
Hoofdagent deelt heftig verhaal: ‘agent, is papa dood?’

Dolverliefd
In de video worden de laatste dagen van Kayleigh Haywood gereconstrueerd. Deze Britse tiener leerde eind oktober 2015 een man op Facebook kennen, op wie ze al snel stapelverliefd werd. Hij stuurde haar lieve berichtjes, vertelde haar dat ze mooi is en wilde snel met haar afspreken. “Ik geloof echt dat we van elkaar houden,” vertelt de tiener in het filmpje.

2.643 berichtjes
In dertien dagen verstuurden Kayleigh en de man elkaar 2.643 berichtjes. Uiteindelijk ging Kayleigh naar zijn huis. Daar werd ze door hem en zijn buurman verkracht en vastgehouden. Toen ze probeerde te ontsnappen, werd ze vermoord.

Stop en denk na
De video eindigt met een stevige boodschap aan jonge meiden: stop en denk na als je iemand online hebt ontmoet. Je weet niet altijd tegen wie je praat.

35 kinderen
De video staat nog maar twee dagen online, maar volgens de politie hebben zich intussen al 35 kinderen gemeld omdat zij ook slachtoffer geworden zijn van kinderlokkers.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: NOS, The Independent | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser