nieuws

Politie VS stuit op dertien verwaarloosde, vastgeketende 'kinderen'

Dertien verwaarloosde personen in de leeftijd van twee tot 29 jaar zijn door de politie in Californië bevrijd uit een huis. Daar lagen ze vastgeketend aan hun bedden.

| Justine Wouterson

De ouders van de kinderen, een 57-jarige man en een 49-jarige vrouw, zijn gearresteerd en worden vervolgd voor marteling, laten de autoriteiten weten.

Lees ook
Japanse vrouw overlijdt aan onderkoeling na vijftien jaar door haar ouders te zijn opgesloten

Ontsnapt
Agenten deden de vondst nadat een zeventienjarig meisje was ontsnapt uit het huis in Perris, een stad zo’n 113 kilometer ten oosten van Los Angeles. Met een gevonden mobiele telefoon had ze de politie gewaarschuwd, meldde het bureau van de sheriff van Riverside County.

Volwassenen
“Agenten troffen naar hun mening twaalf kinderen aan in het huis, maar moesten tot hun ontsteltenis constateren dat zeven van hen eigenlijk volwassenen waren”, liet de politie weten. De slachtoffers waren allen zwaar verwaarloosd en ondervoed.

Bleek en dun
Volgens een buurtbewoner woonde de familie zo’n drie jaar in het huis. De kinderen werden soms gespot als ze met hun ouders mee naar buiten gingen, maar dit zouden er nooit meer dan drie tegelijk zijn geweest. Alle dertien waren ze extreem dun en bleek, waardoor omwonenden dachten dat het ging om enkel jongere kinderen, in plaats van ook zeven volwassenen.

VIDEO'S | NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: ANP, CBS Los Angeles | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser