nieuws

Politie door het stof nadat ze jongen onnodig in maag stompte

Politie door het stof nadat ze jongen onnodig in maag stompte

Ammar Nayare rende vorige week dinsdag richting Amsterdam Centraal om op tijd zijn trein te halen, maar werd door de politie aangezien voor een inbreker en tegen de grond gemept.

| Martine Schut

De politie zegt verkeerd gehandeld te hebben en wil nu graag excuses maken.

Lees ook
Politie houdt jongen aan die uiteindelijk niet verdacht, maar verliefd blijkt te zijn

Drugshandelaar?
Ammar hield aan het voorval diverse verwondingen over in zijn gezicht. ‘Volgens de politie zie ik eruit als een stereotype persoon die in drugs handelt of inbraken pleegt’, zo schrijft hij op Facebook. Iets wat de jongen totaal niet begrijpt, want nadat hij staande werd gehouden, legitimeerde Ammar zich keurig. Toch werd hij bij de Amsterdamse straat Droogbak in de nek gegrepen en kreeg een stomp in de maag.

Uit de hand gelopen
Het verweer van de politie: “Er wordt daar veel ingebroken en we zagen drie jongens met capuchon op uit een woning rennen.” Toch is het volgens hen geen excuus. “Het is onnodig uit de hand gelopen. We hebben verkeerd gehandeld. We vinden het heel vervelend dat deze man deze verwondingen heeft opgelopen. We willen graag met hem in gesprek en onze excuses aanbieden”, zegt een politiewoordvoerder tegen AT5.

Advocaat
Over Ammar daarmee instemt, is nog maar de vraag. De jongen heeft een advocaat in de arm genomen en een klacht bij de politie ingediend. Die klacht wordt door de politie onderzocht.

NIEUWS

Bron: AT5

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser