nieuws

'Playboy'-oprichter Hugh Hefner op 91-jarige leeftijd overleden in Playboy Mansion

De Amerikaan Hugh Hefner is overleden. De oprichter van mannenblad ‘Playboy’ overleed op 91-jarige leeftijd op zijn landgoed, de Playboy Mansion.

| Boris Lemereis

Dat maakte Playboy Enterprises vannacht bekend.

Lees ook
Playboybunny wilde haar verloofde Hugh Hefner voor het altaar laten staan

Rood satijn
Hefner richtte het blootblad in 1953 op. Door de enorme populariteit van Playboy, verwierf hij wereldwijde bekendheid als de belichaming van het blad. Zo liet hij zich maar al te graag, gehuld in zwart zijden pyjama en rood satijnen smokingjasje, voor het oog van de camera’s omringen door mooie vrouwen op zijn landgoed in Los Angeles.

Marilyn Monroe
Hefner verklaarde in 2009 dat hij het graf naast Marilyn Monroe heeft gekocht en dat hij daar begraven wil worden. Zijn fascinatie voor Monroe is niet toevallig. Op het eerste nummer van Playboy van december 1953 sierde de naakte Marilyn Monroe als playmate de cover.

Blijven wonen
Playboy is een van de bekendste merken in de wereld. In meer dan 180 landen zijn de bladen of producten van Playboy te koop. In 2016 verkocht Hefner zijn Playboy Mansion voor 94 miljoen euro. Maar wel onder de voorwaarde dat hij er tot zijn dood mocht blijven wonen.

Einde van een tijdperk
Op Twitter betuigen sterren hun medeleven. Rob Lowe was een van de eersten die van zich liet horen. Hij noemt het overlijden van Hefner ‘het einde van een tijdperk’. Jenny McCarthy, die haar carrière begon als model voor Playboy, bedankt Hefner. ‘Dankjewel dat je een revolutionair was en zoveel levens hebt veranderd, in het bijzonder het mijne. Ik hoop dat ik je trots maak.’

Kun je de video bovenin dit bericht niet zien? Klik dan hier.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: ANP / Playboy | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser