Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Verstandelijk beperkte Brian had de dag van z'n leven met topschaatser Suzanne Schulting

Verstandelijk beperkte Brian had de dag van z'n leven met topschaatser Suzanne Schulting

Er kwam gisteren een droom uit voor de verstandelijk beperkte Brian Proost en Marit Kaats. Met dank aan Play Unified, een initiatief van Special Olympics Nederland.

| Kirsten Zijderveld

Brian en Marit kregen de kans om te schaatsen met topsporters Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt. Ze vertellen er enthousiast over bij RTL Late Night (RTL4).

Play Unified

Play Unified zorgt ervoor dat mensen met én zonder een verstandelijke beperking samen kunnen sporten. Brian vond het geweldig: “Ik heb ooit weleens gedroomd in een droom om tegen hen te strijden, en vandaag is het dus gebeurd en dat was echt heel leuk om te doen. Ik vind het belangrijk dat mensen zoals wij gewoon met elkaar kunnen sporten, omdat het gezellig is. Je bent met een groep, je zorgt ervoor dat je elkaar oppept en helpt als het even niet lukt.”

Van elkaar leren

Brian nam het samen met Suzanne op tegen Marit en Sjinkie. Suzanne genoot van het enthousiasme van de twee, net als Sjinkie. “De drive die ze hebben om beter te worden, vind ik mooi om te zien”, zegt hij. Chris Janssen van Play Unified legt uit waarom dit initiatief belangrijk is. “In Nederland kan iedereen sporten, met en zonder beperking, dat is heel goed geregeld. Maar het gebeurt vaak apart van elkaar. Met Play Unified proberen we die werelden bij elkaar te brengen, omdat je zo veel van elkaar kunt leren.”

Bekijk het fragment hieronder. De hele uitzending van RTL Late Night kijk je hier terug.

Lees ook
Suzanne Schulting vlogt bij de Tour de France en dat doet ze weer heerlijk enthousiast

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser