nieuws

Plastisch chirurg uit RTL's 'Verminkt' enkele maanden voor uitzending overleden

Plastisch chirurg uit RTL's 'Verminkt' enkele maanden voor uitzending overleden

Afgelopen dinsdag keken bijna een miljoen mensen naar het RTL-programma ‘Verminkt’. Er zat een extra lading aan die aflevering: chirurg Paris Melis overleed maanden voordat die werd uitgezonden.

| Boris Lemereis

Aan het eind van de aflevering wordt gemeld dat Paris de uitzending niet heeft kunnen meemaken.

Lees ook
Plastisch chirurg maakt voor- en na-Snapchats van patiënten

Auto-ongeluk
De Telegraaf
 schrijft over het auto-ongeluk waarbij Paris om het leven is gekomen. ‘Op de vroege ochtend van 28 november vorig jaar komt aan zijn leven een dramatisch einde, als de auto van de geboren Eindhovenaar niet ver van zijn huis in Heemstede plotseling begint te slingeren’, schrijft de krant. Paris belandt op de verkeerde weghelft en rijdt met hoge snelheid tegen een boom. Met een traumahelikopter wordt hij naar het ziekenhuis gebracht, waar de 52-jarige chirurg overlijdt aan de gevolgen van het ongeluk. Paris laat een vrouw en drie kinderen achter.

Vakwerk
Paris’ collega’s roemen hem om ‘het uitmuntende vakwerk dat hij deed voor mensen met brandwonden en vrouwen die waren getroffen door borstkanker.’ Daarnaast zette Paris zich ook actief in om ‘brokkenpiloten en bedriegers’ in de branche tegen te gaan. Met zijn deelname aan Verminkt wilde hij ook het vertrouwen in de sector herstellen.

Eerbetoon
Dat is ook een van de redenen om de aflevering alsnog uit te zenden. Aanvankelijk zou die in januari starten, maar om de familie tijd te gunnen, is er besloten te wachten. Een woordvoerster van kliniek Bloemingdael, waar Paris Melis werkte, vertelt aan De Telegraaf: “Paris’ familie is blij dat het programma nu wordt uitgezonden. Naast zijn gezin was dit werk zijn grootste passie. Het op deze manier laten zien wat hij voor andere mensen kon betekenen, is een mooi eerbetoon aan een warm en liefdevol mens.”

De aflevering van Verminkt zie je hier.

NIEUWS | TV

Bron: De Telegraaf | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser