Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Philip Freriks hoort in 'Pauw' onaangenaam nieuws over ontslag

Philip Freriks hoort in 'Pauw' onaangenaam nieuws over ontslag

Philip Freriks is gisteren wederom in een live-uitzending verbijsterd door nieuws over zijn ontslag. Blijkbaar was er wél eerder gesproken over het ontslag van Freriks. 

| Martine Findhammer-Schut

Dit terwijl de oud-journaallezer een uitgebreid gesprek had gehad met de hoofdredacteur van de VPRO waarin dit juist werd ontkend.

Not amused

In het programma Pauw kreeg Freriks een fragment te zien waarin een andere columnist van OVT vertelt dat er met hem door de hoofdredactie van de VPRO was gesproken over het ontslag van Freriks. “Ik ben nu voor de tweede keer verbijsterd. Want ik heb dit heel expliciet gevraagd, en er is tegen mij gezegd dat hier absoluut geen sprake van was”, zei Freriks.

Leugens

Na het zien van het fragment was Freriks zichtbaar aangeslagen. “Ik heb vandaag nog de hoofdredacteur van de VPRO gesproken die mij nog in alle toonaarden heeft bezworen hoe jammer hij het vindt dat ik wegga. Ik weet niet wie ik nu nog moet geloven.” Ook vertelde Freriks dat hij niet wil terugkeren als columnist bij het programma OVT. Dat zei hij al voordat het bewuste fragment werd vertoond.

Ontslag

Afgelopen zondag kreeg Philip Freriks tijdens het Radio 1-programma OVT live te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Iets waar hij totaal niet van op de hoogte was.

Lees ook
Medecolumnist: ‘Philip Freriks werd ontslagen omdat hoofdredactie wilde verjongen’

Sorry

Al snel meldde de VPRO in een verklaring dat er sprake was van een misverstand. “Het berust op ernstige miscommunicatie waarvoor wij verantwoordelijk zijn. Wij bieden Philip Freriks daar onze welgemeende excuses voor aan”, zei de omroep.

NIEUWS | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: Pauw | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser