nieuws

Peter R. de Vries veroordeelt pesters: 'Amalia is hartstikke kwetsbaar'

Peter R. de Vries veroordeelt pesters: 'Amalia is hartstikke kwetsbaar'

Ze straalde gisteren in Zwolle, onze kroonprinses. Ze is 13 jaar en prachtig. Maar een groep twitteraars vond het nodig Amalia hard aan te pakken.

| Annemarie van Ulden

Trending topic: haar gewicht. Ze zou te dik zijn en wordt ‘mislukt’ genoemd.

‘Hartstikke kwetsbaar’
Peter R. de Vries pakt in zijn programma internetpesters aan. Wat vindt hij van het commentaar op social media? Volgens hem is vooral Amalia’s leeftijd een heikel punt. “Het is een jong meisje en ze is hartstikke kwetsbaar. Hoe ouder je wordt, hoe beter je je tegen krenkende, vernederende uitspraken kunt weren. Maar je moet wel van beton zijn, wil dit je niets doen”, zegt hij.

Pesterijen
Zo twitterde iemand die zich Groffe Gerard noemt een ‘tegeltje’ met de tekst ‘Kinderen zijn net pannenkoeken, de eerste mislukt altijd’, werd de kroonprinses ‘prinses Obesia’ genoemd en schreef ene Lars: ‘Update: #amalia nog steeds 10 kilo te zwaar.’

Lees ook: Rossana Kluivert laat Peter R. de Vries internetpester opsporen

‘Niet reageren’
Moet je hierop reageren? “Ze moet er vooral niet op reageren, ook haar ouders niet. Alles lokt nieuwe reacties uit”, zegt Peter. Bovendien zou dat te veel eer zijn voor de pesters. “Kun je je voorstellen dat wat iemand anoniem vanaf zijn zolderkamertje twittert, vervolgens wordt besproken binnen de koninklijke familie. ‘Zo’, denkt-ie dan, ‘dat heb ik even goed gedaan’.”

Lees ook: Koningsdag 2016: prinsesjes gaan he-le-maal uit hun dak bij Typhoon

Dikke huid
Zelf krijgt Peter als BN’er ook nogal eens verwensingen naar z’n hoofd. “Het blijft altijd knagen. Ik heb een dikke huid, maar het raakt mij nog steeds. Een enkele keer kan ik het daarom niet laten er toch op te reageren.”

Vanaf een zolderkamertje
Het cyberpesten verbaast Peter niet: “Mensen voelen zich volkomen vrij om de meest verschrikkelijke dingen te zeggen over een ander.” Volgens hem is het veelal jeugd dat het doet. “Zonder enig niveau, vanaf een zolderkamertje, anoniem. Het is een van de uitwassen van het internet en zo moeten we het ook benaderen.”

Steun
Gelukkig zijn er ook veel mensen op Twitter die het voor de kroonprinses opnemen en haar een hart onder de riem steken:

 

Schermafbeelding 2016-04-28 om 11.31.40

Schermafbeelding 2016-04-28 om 11.32.07

Schermafbeelding 2016-04-28 om 11.32.20

Schermafbeelding 2016-04-28 om 11.32.32

Lees ook: Ongelukkige foto koning Willem-Alexander gaat viral

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BEKEND

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

jenjen

kindermishandeling, en niet meer van deze tijd. overdreven gedoe ,geen aandacht aan schenken.

NeporanjeNeporanje

Ach ja, het arme nep prinsesje weet nog niet dat zij niet de bloedlijn heeft van willem van Oranje en zelfs niet van de echte juliana luister hier waarom http://www.4shared.com/mp3/7SmH-9Y_ce/Pateo_Radio_20160427_Afleverin.html

Erica Erica

Vindt Prinses Amalia een leuke en spontane meid en ze moet er niets van aantrekken. Niet iedereen heeft size Zero. Ze heeft de gene van haar vader en kan daar ook niks aan doen. Kom op zeg ze is pas 12 en al dan niet in de pubertijd. Ik denk dat Maxima en Willem-Alexander daar echt wel opletten en zijzelf ook. Alle prinsesjes doen ook aan sport, Bij haar geboorte had iedereen al een mening. Mensen moeten eerder naar hun eigen kijken, dan over een ander te oordelen. Weet zeker dat Prinses Amalia zal uitgroeien tot een Prachtdame !!!

HenkiHenki

Leer schrijven.

CarolaCarola

Mensen moeten niet beoordeeld worden op hun uiterlijk. Ook niet op afkomst...

TrudieTrudie

Wat een onzin. Het is juist zo'n leuk, spontaan meisje! Kijk maar uit straks krijgt ze anorexia, dat is pas erg. Wees gewoon jezelf Amalia want je bent een pracht meid!

AnitaAnita

Zijn meestal hele zielige mensen die nare dingen zeggen, als je je op een ander kan botvieren voel je het zelf niet. Trots op onze Koning en zijn prachtige gezin.

Jannegré de BoerJannegré de Boer

Ik zag drie prachtige meiden, hartelijk en lief.De mensen die commentaar hebben zijn oerlelijk, van binnen.

SigridSigrid

Ik vond haar prachtig!

MarianMarian

Bizar, in het geniep een kind van 12 pesten. Amalia wees trots op wie je bent. Ik vind jullie als prinsessen super leuk.

RoosRoos

We hebben het hier over een kind. En knap ook nog.

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser