nieuws

Peter Pannekoek over 2016: 'Door die lul van een Trump moet ik weer op logopedie'

Peter Pannekoek over 2016: 'Door die lul van een Trump moet ik weer op logopedie'

‘DWDD’-kijkers waren al langer fan, maar na het ‘roasten’ van Gordon is heel Nederland om. Als je het jaar 2016 leuk wil doornemen, moet je dus bij cabaretier Peter Pannekoek zijn. 

| Suzette Hermsen

Geef die jongen een paar steekwoorden en hij gaat los.

Lees ook
Peter Pannekoek: ‘Ik zou Peter R. de Vries ook weleens willen roasten’

Brangelina
“Ja, en natuurlijk Johnny Depp en Amber Heard. Ik vraag me altijd af of alle mannen de man in kwestie geloven, en vrouwen de vrouw in kwestie. Ik ben in ieder geval team Brad en Johnny. En algemener over scheidingen, ik vind dat je, voordat je gaat trouwen, eerst je scheiding moet hebben geregeld. Als je daar zonder kleerscheuren vanaf komt, dan ga je een goed huwelijk tegemoet. Altijd dat gelul achteraf. En dan dat geld delen, dat moet sowieso niemand doen. Als een vriendschap kapot gaat, krijg je toch ook niet de helft van het geld mee? En altijd die arme vaders. Die werken zich doordeweeks te pletter en krijgen in het weekend ook nog de kinderen over de vloer. Ik zeg: zaag die kinderen gewoon door midden. Moeders de bovenste helft om mee te praten, vaders de onderste helft om mee te voetballen.”

Trump
“Amerika heeft dit jaar niet zijn eerste vrouwelijk president te pakken, maar de eerste verstandelijk gehandicapte president. Bovendien kan ik zijn naam niet uitspreken, dus moet ik door die lul ook weer op logopedie. Wat ik verder interessant vond, is dat Trump zei dat-ie eerst meubels voor vrouwen koopt, om ze vervolgens in de vagina te kunnen grijpen. Hij deed dat af als kleedkamerpraat. Nou, geloof mij, wij mannen praten inderdaad veel over vrouwen in de kleedkamer, maar dan schep je op over hoe makkelijk je vrouwen versiert. Niet dat je eerst meubels voor ze moet kopen. Dat is het omgekeerde van kleedkamerpraat. Hij zou zich ervoor moeten schamen. Lekker naar Leenbakker tijdens Pasen, nou, nou. Ik vind die uitspraak de minst mannelijk van het jaar. Meubels kopen.. Je zou moeten opscheppen over een succesvolle knipoog, of een sit-up. Niet over het kopen van een fucking keukeninstallatie.

Lees ook
Gordon wordt gefileerd, geroosterd én opgevreten in ‘The Roast’

IS
“Als we het toch over mannelijkheid hebben: die gasten van de IS willen na hun dood dus allemaal maagden krijgen. Dat is iets wat ik nooit heb begrepen. Waarom zou je een maagd willen? Dat is meer iets voor mensen die heel slecht zijn in bed. Zulke mannen hoeven niet bang te zijn dat de vrouw in kwestie een referentiekader heeft. Vroegtijdige zaadlozing is dan niet erg, net zoals het niet kunnen vinden van de clitoris. Ze vinden zichzelf nogal mannelijk, maar eigenlijk zijn het dus maar rukkers. Geen martelaars, maar matige minnaars. De IS wordt trouwens onder meer gefinancierd door de verkoop van viagra aan Arabische landen. Dat vond ik wel een leuk LINDA-feitje.”

Holleeder
“Ik heb dat boek op mijn nachtkastje liggen, maar ben er nog niet aan begonnen. Hij bedreigde dit jaar natuurlijk Peter R. de Vries. Dat vond ik een niet al te slimme zet. ’t Is toch een beetje als inbreken bij het politiebureau. Ik vind psychopaten wel erg interessant, dat blijven fascinerende mensen. Hoe zitten die mensen in elkaar? Hoe werkt zoiets? Ik zou best een dag afperser willen zijn, even kijken of ik dat kan. Ik denk het niet, ik ben al slecht in afdingen. Ik denk dat ik er bekaaid vanaf zou komen. Ja, ik weet het eigenlijk wel zeker. Ik zou snel failliet zijn als afperser.”

Olympisch Spelen
“Oja, met Yuri van Gelder enzo. Maar, nee, mijn grootste fascinatie ligt bij turnen, en dan bij die meisjes met die linten. Ik eis een parlementair onderzoek waar die sport vandaan komt. Ik bedoel, ik heb ook wel eens een kilometer hardgelopen met wc-papier onder mijn schoen, maar waarom maak je daar in hemelsnaam een olympische sport van? Andere mensen trainen jarenlang, en zij wapperen een beetje met hun lint. En oja, natuurlijk de loservlucht. Sommige mensen wilden die afschaffen he? Ik heb twee opties. Of afschaffen, of echt veel erger maken. Ik bedoel, dit was nog een prima vliegtuig. Dus dan wil ik ook écht een loservlucht. Dat je de hele vlucht moet staan en van dat gore vliegtuigvoedsel tot je moet nemen. Ik vind: ’t is een beetje alles of niets.”

Lees ook
8x hier praat Twitter over: staande ovatie voor Peter Pannekoek in ‘Roast of Gordon’

The Green Happiness
“Godsamme ja, dat ging over die menstruatie van een ei he? Dat hele boek zelf kun je ook zien als de menstruatie van twee kakelende kippen. Nou ten eerste, en dat is even vrij associëren, maar dat was geloof ik ook de bedoeling – vind ik een haan het meest nare beest van het dierenrijk. Wat-ie in feite doet is roepen: ‘Word wakker mensen, eet mijn kinderen. Wakker worden, pleeg abortus, kukeleku.’ Dat gezegd hebbende, vind ik het verder fascinerend dat gezond eten volgens mij vooral belangrijk wordt gevonden door vrouwen. En die vrouwen proberen hun mannen dan aan te sporen mee te doen met het argument dat ze dan samen langer leven. Allereerst wíl ik helemaal niet leven als ik alleen maar gezonde shit mag eten, en ten tweede, hoe je het ook wendt of keert: iedere man wordt uiteindelijk toch een soort gezwel waar je aan vastzit.”

Max Verstappen
“Ik heb echt helemaal niks met Formule-1, sterker nog: ik heb niet eens mijn rijbewijs. Maar goed, als linten wapperen een olympische sport is, dan mag keihard in een auto rijden van mij ook wel een sport zijn. Waar ik dan weer wel benieuwd naar ben, is wie zijn toekomstige vrouw wordt. Misschien Sigrid ten Napel? Nee? Hallo, het is mijn interview he.”

Peter Pannekoek
“Wat? Schrijft Vrouw van Telegraaf dat ik in 2017 ‘uit’ ben? Ik ben nooit ‘in’ geweest, dus laat me even rustig een jaar in zijn alsjeblieft. Stuur me dat artikel eens. Ah, ik lees het. Wireless wordt volgens hen ook ‘in’. Wi-re-less. Die zijn er lekker snel bij. Eigenlijk loopt de Telegraaf dus zelf al jaren achter, wat betekent dat ik al jaren uit ben, en dat klopt dan wel weer. En verder: lekker voor ze dat ze overgenomen worden door de Belgen.”

Smaakt Peter Pannekoek naar meer? Kaartjes voor zijn nieuwe voorstelling Zacht van binnen, koop je hier

NIEUWS | BEKEND | INTERVIEW

Bron: Peter Pannekoek | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser