nieuws

Pedagogische coaches helpen kinderen bij opvang De Bilt na ontuchtzaak

Pedagogische coaches helpen kinderen bij opvang De Bilt na ontuchtzaak

Kinderopvangorganisatie Partou heeft vandaag op de buitenschoolse opvang in De Bilt pedagogische coaches ingezet. Zij werden ondersteund door mensen van de GGD. 

| Kirsten Zijderveld

Kinderen met vragen over de ontuchtzaak konden zich tot hen wenden, en daar is volgens een woordvoerder goed gebruik van gemaakt.

Lees ook
Medewerker BSO Utrecht pleegde ontucht met twee kinderen

Dingen die niet mogen
Kinderen werd bijvoorbeeld uitgelegd dat ook mensen die leuk zijn dingen kunnen doen die niet mogen. De verdachte 27-jarige pedagogisch medewerker was namelijk zeer geliefd bij kinderen en hun ouders. “Wij hadden geen enkele aanwijzing dat deze medewerker tot zoiets in staat was. Hij was populair, ook binnen het team. Hij had altijd goede beoordelingen”, zegt een woordvoerder.

‘Extra moeilijk voor ouders’
Dat maakt het incident waarbij de verdachte twee kinderen ontuchtelijke handelingen bij hem liet verrichten, volgens haar voor de ouders extra moeilijk. “Zij vragen zich af hoe zij het nieuws aan hun kind moeten vertellen.”

‘Veel vragen’
Volgende week kunnen ouders die dat willen tijdens speciale spreekuren ook het gesprek aangaan met de pedagogische coaches. Bovendien krijgen zij te horen wat hun kinderen voor vragen hebben gesteld. Partou heeft vandaag alle ouders die hun kind bij een van de vestigingen van de organisatie in het land brengen, een e-mail gestuurd. “Er komen veel vragen binnen, ook uit andere regio’s.”

Langer vastzitten
Morgen wordt de verdachte voorgeleid. De rechter beslist dan of hij langer moet blijven vastzitten. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er voldoende gronden om hem ‘binnen’ te houden.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser