Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Patty Brard na gastric bypass: 'Ik herken mezelf nu al niet meer'

Presentatrice Patty Brard is kláár met de kilo’s: twee weken geleden heeft ze een gastric bypass ondergaan en dat bevalt haar maar al te goed.

| Merel Boudrie

“Ik herken mezelf nu al niet meer. Ik voel me zó anders”, vertelt Patty als we haar opbellen.

Lees ook
Zo werden Jerney Kaagman, Patricia Paay en Patty Brard gestrikt voor Playboy-shoots

Vlog

Om ons van iedere stap (of beter gezegd, kilo) op de hoogte te houden, gaat Patty vloggen voor LINDA.tv. In Patty Brard: nog een keer slank volgen we haar op de voet: van de operatie twee weken terug, tot het herstel.

Vloggen

“Ik moet nog wel even wennen hoor”, zegt Patty als we haar vragen hoe het vloggen bevalt. “Elke keer als ik denk: ‘Dit is leuk’, dan heb ik mijn telefoon niet bij me.” Maar toch: tot nu toe zijn vanaf dag één alle belangrijke momenten vastgelegd. “Ja, óók in het ziekenhuis.”

Artsen

Op 4 januari dit jaar ging volgens Patty de knop om. “Toen ik die dag op de weegschaal ging staan, woog ik 97.9 kilo. Ik schrok me dood en dacht: nu is het klaar. Ik ben in Nederland gaan kijken wat me mankeerde, want hoe kan je zo dik worden als je helemaal niet zo veel eet?” Ze kwam bij meerdere artsen terecht en vroeg een maagballon aan, maar dat bleek geen optie. Ook voor een gastric bypass kon ze nergens terecht. “Mijn bmi was te laag.”

Kilo’s vliegen eraf

Ze besloot alleen maar te gaan sporten, diëten, vitamines te slikken, “noem het maar op. Maar ik werd alleen maar dikker.” Na ook nog eens een arts in Marbella te hebben geprobeerd, is ze twee weken geleden uiteindelijk onder het mes gegaan in België. Wél voor een gastric bypass. “Met als gevolg dat ik nu in twee weken al vijf kilo ben afgevallen.”

Goede bui

Nu ze aan het herstellen is, is het nog best lastig een balans in voeding te vinden, vertelt ze. “De eerste twee weken mag je alleen maar vloeibaar eten. Maar gelukkig ben ik nu al van de Bambix af en hoef ik m’n aardappels niet meer met een staafmixer te pureren, dus dat scheelt.” Ander bijkomend voordeel: “Ik heb sinds januari ook geen druppel alcohol meer gedronken. En ik ben nog best in een goede bui ook”, lacht ze.

Onherkenbaar

Nu Patty al tien kilo lichter is voelt ze zich al een compleet ander persoon. “Toen ik net tijdens het vloggen in mijn telefoon keek dacht ik: ‘Dit ben ik helemaal niet’. Ik herkende mezelf niet meer. Ik voel me al zó anders.” Een echte goal wat afvallen betreft heeft ze overigens niet, “maar ze zeggen dat je één derde van je lichaamsgewicht verliest.” Of dat gaat lukken, zie je vanaf 22 maart in Patty Brard: Nog een keer slank op LINDA.tv.

NIEUWS | TV | BEKEND | INTERVIEW | LINDA.TV

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA. 158 / Ernst Coppejans

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser