Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Patty Brard over haar overgewicht: 'Wat zag ik eruit'

Patty Brard over haar overgewicht: 'Wat zag ik eruit'

Patty Brard (63) en wetenschapsjournalist Diederik Jekel (34) weten allebei wat het is om te strijden tegen overgewicht. Samen presenteren ze de docuserie ‘Brard & Jekel: VetGelukkig?!’, waarvan de eerste aflevering volgende week op tv te zien is.

| Elisa Heisen

Ze moesten beiden gelijk met de billen bloot, vertellen ze in een interview met de Varagids.

Patatje halen

Tijdens de eerste draaidag moest Jekel al direct in een zwembad een interview afnemen. ”Misschien heel stom, maar ik ben nu eenmaal niet megagelukkig met mijn lichaam.” Hij vertelt dat hij heel snel geneigd is om terug te vallen in vet en gefrituurd voedsel. ”Dat vind ik gewoon lekker. Ik kan ook hartstikke prima gezond eten. Maar mijn hersenen hebben me wijs gemaakt dat ik het gewoon lekkerder vind om een patatje te halen, dat soort dingen.” Brard stort zich in de docuserie op de persoonlijke verhalen, terwijl Jekel zich bezighoudt met de wetenschappelijke onderbouwing.

‘Wat zag ik eruit’

Brard, die na een gastric bypass (een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgelegd) dertig kilo afviel, durft bijna niet meer te kijken naar beelden van een jaar geleden. ”Wat zag ik eruit! Achteraf vind ik dat ik dikker was dan ik dacht. Je probeert het natuurlijk altijd een beetje te vergoelijken en de weegschaal te vermijden.”

Lees het hele interview via de Varagids. De eerste aflevering is op 23 oktober te zien om 20.25 uur op NPO3.

Lees ook
Patty Brard maakt nieuw programma over afvallen voor NTR

NIEUWS | TV | BEKEND | #HOUVOL | KRANTENTIP | LEKKER KIJKEN

Bron: Varagids | Foto: NTR

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser