nieuws

Patiëntenfederatie: 'Elke patiënt zijn eigen online profielpagina'

Patiëntenfederatie: 'Elke patiënt zijn eigen online profielpagina'

Als het aan patiëntenfederatie NPCF ligt, heeft elke Nederlander over een paar jaar zijn eigen profielpagina op internet, met daarin zijn eigen medische gegevens.

| Lianne Marije Sanders

Dat is het idee achter een vandaag gelanceerd project.

Hou het zelf in de gaten
“Mensen zien dan zelf hoe hun gezondheid zich ontwikkelt. En hoeven niet bij elke behandelaar opnieuw hun hele medische verleden te vertellen”, aldus de patiëntenfederatie, een van de initiatiefnemers. Het is de bedoeling dat patiënten zelf kunnen bijhouden wat ze doen en wat ze voelen.

Dagboek
De meeste mensen vertrekken van een doktersbezoek en bedenken dan wat ze nog hadden willen zeggen. In zo’n profiel kun je bijvoorbeeld schrijven: Ik heb gisteren gesport en voelde me veel slechter met deze medicijnen. “Als je het bijhoudt als een soort dagboek, weet je het als je de volgende keer naar de dokter gaat”, zegt een woordvoerder van de NPCF.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

EstherEsther

Hoe goed bedoeld ook. Deze informatie is véél te gevoelig en men zal het nooit helemaal waterdicht kunnen maken. Ik zie de krantenkoppen al voor me dat het gehackt is en de medische gegevens van iedereen op straat liggen...

lealea

klinkt interessant, maar waarom online? Wel erg privégevoelige informatie.

Meer nieuws

Meest gelezen

Meer nieuws

Lees dit ook even

Meer nieuws

Please update your browser