Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Patholoog: 'Ivana Smit was al gewond vóór haar val'

Patholoog: 'Ivana Smit was al gewond vóór haar val'

Ivana Smit had al letsel voordat zij van een balkon in Kuala Lumpur viel. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de forensische onderzoeken na sectie door patholoog Frank van de Goot.

| Boris Lemereis

Ivana (18) overleed op 7 december na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Lees ook
Dit is wat we tot nu toe eten over Ivana Smit die omkwam in Maleisië

Vastpakken
De vrouw had een bloeduitstorting op haar achterhoofd die was ontstaan voor de val. Ook had zij blauwe plekken op de binnen- en buitenkant van beide bovenarmen, dat kan duiden op vastpakken. Letseldatering moet uitwijzen op welk moment Smit dit heeft opgelopen.

Cocaïne
Ook is cocaïne in haar lichaam aangetroffen. Dat heeft zij al langer voor haar dood ingenomen. Verder troffen de onderzoekers ook de drugs PMM/PMMA aan, waarvan een combinatie met cocaïne dodelijk kan zijn. Zolang niet bekend is waar de middelen vandaan komen, wordt een misdrijf niet uitgesloten.

Potentieel misdrijf
Advocaat Sébas Diekstra die de nabestaanden vertegenwoordigt, zegt: “Er wordt op dit moment nader onderzoek gedaan naar een aantal scenario’s. Daarbij tekent er zich op dit moment langzamerhand één scenario af waar derden een actieve rol in hebben gehad. Een potentieel misdrijf. In het belang van het onderzoek zullen wij de details hiervan nog niet bekendmaken.’’

Overig onderzoek
Van de Goot liet eerder weten dat uit een eerder onderzoek bleek dat het letsel niet zonder meer past bij iemand die van grote hoogte is gevallen. Het Nederlandse Openbaar Ministerie begon eind december een oriënterend onderzoek naar de dood van Ivana en bestudeert zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport.. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek komt.

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser